Zimski sportovi

Legović u dohvatnoj utrci, Christiansen najbrži u sprintu

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 13.01.2024.
Legović u dohvatnoj utrci, Christiansen najbrži u sprintu
Foto: EPA

Hrvatski 18-godišnji biatlonac Matija Legović uspio je u subotnjem sprintu za Svjetski kup u njemačkom Ruhpoldingu osvojiti 60. mjesto i tako izboriti nastup u nedjeljnoj dohvatnoj utrci, na kojoj će najbolju poziciju imati današnji pobjednik, Norvežanin Vetle Sjaardstad Christiansen.

Ovaj 31-godišnji norveški reprezentativac je do prve ovosezonske pobjede, a ukupno pete u karijeri u natjecanjima za Svjetski kup, stigao sa svih deset pogodaka i u vremenu od 22 minute i 27.2 sekundi.

Unatoč jednom promašaju, zahvaljujući sjajnom vremenu u trkačkom dijelu do drugog mjesta je stigao Talijan Tommaso Giacomel koji je za pobjednikom zaostao za 16.9 sekundi. Treće mjesto je osvojio Norvežanin Tarjei Boe koji je bio bez promašaja, a za sunarodnjakom je zaostao za 20.1 sekundi.

Legović, koji je još uvijek junior, imao je jedan promašaj na prvom gađanju u ležećem položaju, a za pobjednikom je zaostao za dvije minute i 4.4 sekunde.

Nažalost, loš nastup je imao najbolji hrvatski biatlonac Krešimir Crnković koji je završio na 89. mjestu u konkurenciji 104 natjecatelja. Imao je čak pet promašaja i na kraju zaostao za pobjednikom nešto više od tri minute (+3:01.5).

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa i dalje vodi Johannes Thingnes Boe sa 611 bodova, a drugi je njegov brat Tarjei Boe s 557. U sprintu je Tarjei Boe nakon pet od sedam natjecanja u vodstvu s 288 bodova. Nijemac Benedikt Doll je drugi sa 269, a treći je Norvežanin Sturla Holm Laegreid sa 252 boda.

Krešimir Crnković je s tri boda iz Oberhofa ukupno na 75. mjestu, a u sprintu drži 63. poziciju.

U nedjelju su u Ruhpoldingu na rasporedu dvije dohvatne utrke. Prvo će se natjecati biatlonke na dionici od 10 km, sa startom u 12.30 sati, dok će biatlonci u lov na nove bodove krenuti u 14.45 sati.

FOTO: EPA/HANNIBAL HANSCHKE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!