Tenis

Dino Prižmić odigrao odlično, ali Novak Đoković slavio nakon točno četiri sata igre

Petar Jenjić • nedjelja, 14.01.2024.
Dino Prižmić odigrao odlično, ali Novak Đoković slavio nakon točno četiri sata igre
Foto: EPA

Dino Prižmić pružio je velik otpor Novaku Đokoviću na startu Australian Opena. Hrvatski tenisač uzeo je set najboljem na svijetu, imao i break u sljedećem, ali nije uspio izdržati...

Jako lijepa priča prvog dana Australian Opena došla je svome kraju. Dino Prižmić je nakon odrađenih kvalifikacija prvog Grand Slama sezone odmah dobio najboljeg na svijetu, Novaka Đokovića, pružio dobar otpor, ali je na kraju izgubio.

Igraj na Australian Open (m) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski tenisač izgubio je glatko prvi set sa 6:2, drugi je dobio u tie-breaku sa 7:6, u trećem imao i break prednosti, ali nije uspio izdržati. Đoković je ponovno pokazao klasu i na koncu zadnja dva seta uzeo sa 6:3, 6:4. Kada se sve zbroji i oduzme, Prižmić je pokazao visoku razinu igre i ovo samo može biti veliki poticaj za dalje.

Odmah u prvom gemu meča Đoković je stigao do breaka, a zatim i vodstva od 2:0. Nakon petog odigranog gema Prižmić je zatražio medicinski time-out, a u sedmom je ponovno ispustio servis. Prvi reket svijeta došao je do seta.

Prižmić se razigrao i prva dva servis gema u drugom setu dobio je uz samo jedan izgubljen poen. U četvrtom je napravio i oduzeo servis Đokoviću koji nije dopustio našem tenisaču da se dodatno razmaše. Odmah je vratio zaostatak.

Do kraja nijedan tenisač nije ispustio servis pa smo gledali tie-break. U 13. igri Prižmić je tjerao protivnika na neprisiljene pogreške i poveo sa 6:2. Spasio je Đoković tri set lopte, ali četvrtu nije uspio.

Prvih pet gemova drugog seta trajalo je nešto više od 40 minuta. Đoković je odmah krenuo s breakom i vodstvom od 2:0, nakon čega Prižmić dobiva tri gema zaredom. Srpski predstavnik vratio je odmah zaostatak, a nakon toga spasio nove dvije vezane break šanse Prižmića.

To se kasnije pokazalo ključnim. Đoković je napravio još jedan break, a zatim i zaključio set u svoju korist nakon jednog sata i 12 minuta igre u istom.

Četvrti je krenuo sjajno za Srbina koji je iskoristio umor Hrvata i poveo s 4:0. Prižmić je uspio vratiti jedan break zaostatka i doći na 4:3, no više od toga nije išlo. Đoković je kod 5:3 imao tri vezane meč lopte, ali spasio ih je Prižmić, nakon čega i još jednu.

Na svom servisu Đoković je poveo 40:0, hrvatski tenisač spasio je još dvije, ali treću nije. Meč je trajao točno četiri sata, ujedno i najduži koji je Đoković igrao u prvom kolu nekog Grand Slama.

Australian Open, 1. kolo:
Novak Đoković - Dino Prižmić 6:2, 6:7 (5), 6:3, 6:4

FOTO: EPA/MAST IRHAM

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!