Rukomet

Mađarska tijesnom pobjedom osigurala prolaz i dovela Srbiju na prag eliminacije

Mihaela Bradovski • nedjelja, 14.01.2024.
Mađarska tijesnom pobjedom osigurala prolaz i dovela Srbiju na prag eliminacije
Foto: EPA

U susretu drugog kola skupine C Mađarska je upisala pobjedu protiv Srbije 28:27 i matematički osigurala prolaz u sljedeću fazu natjecanja. Srbija s druge strane ne ovisi o sebi, Island i Mađarska drže ključeve njihove sudbine...

Rukometaši Mađarske nakon dva odigrana kola predvode skupinu C Europskog prvenstva, no sva četiri osvojena boda izborena su u više nego neizvjesnim završnicama. Crna Gora svladana je s +2, dok je večeras Srbiju svladala zahvaljujući jednom pogotku razlike. S druge strane, Srbija ostaje na jednom osvojenom bodu iz susreta s Islandom.

Igraj na utakmice EP u rukometu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tek krajem prvog dijela mađarska vrsta uspjela se odvojiti na +3, to je držala nekoliko minuta, no na odmor se otišlo pri njenoj minimalnoj prednosti. Završetak prvog dijela primjeren svemu što se u tih prvih pola sata igre vidjelo.

Nastavak je donio deset minuta igre pogodak za pogodak, a onda su Mađari ušli u 4:0 seriju, pet minuta kasnije držali su i +5, pogodio je tada za 25:20 Banhidi i pomalo je počelo djelovati kako Srbija gubio korak s protivnikom.

No izabranici Antonija Gerone pronašli su način kako još jednom stisnuti Mađarsku i ponovno dovesti susret u neizvjesne vode. Posljednji pogodak mađarski je sastav postigao gotovo pune dvije minute prije kraja, nakon toga na drugoj su strani ekspresno bili precizni Vorkapić i Vanja Ilić, ali ipak za pogodak nedovoljno za drugi uzastopni remi uoči susreta s Crnom Gorom.

Vorkapić i Nemanja Ilić susret su završili svaki sa pet postignutih pogodaka iz isto toliko pokušaja, dok je vratarski dvojac Cupara - Milosavljev zajedno skupio deset obrana, dva manje od Palasicsa i Bartucza. U dresu Mađarske, stopostotan je bio Banhidi, strijelac ukupno devet zgoditaka.

Europsko rukometno prvenstvo, skupina C, 2. kolo:
Srbija - Mađarska 27:28 (13:14)

FOTO: EPA/Anna Szilagyi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!