Rukomet

Pajovič: 'Perkovac je rekao prije Eura da će biti lako protiv nas - nije bilo'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 15.01.2024.
Pajovič: 'Perkovac je rekao prije Eura da će biti lako protiv nas - nije bilo'
Foto: EPA

Izbornik Austrije Aleš Pajovič vrlo je zadovoljan nastupom svoje reprezentacije u susretu protiv Hrvatske. Oduševljenje dijeli i zvijezda Kiela i reprezentacije Austrije Mykola Bilyk...

Aleš Pajovič prije susreta isticao je koliko cijenio Hrvatsku. Dojam je pojačala i rapsodija protiv Španjolske i zato je bio još sretniji remijem nakon jučerašnjeg dvoboja.

Igraj na utakmice EP u rukometu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nevjerojatna utakmica, ne mogu opisati posljednjih 15 minuta, bilo je jako stresno. Za mene je ovo poput pobjede. Uvijek ističem kako pobjeđujemo obranom i bilo je to sjajno izdanje na čelu s Lukasom Herburgerom i Michaelom Miskovezom. U napadu smo se mučili, ali to je bilo očekivano jer Hrvatska igra sjajno 6-0 i 5-1. Dečki su cijelo vrijeme vjerovali, nisu odustajali i bilo je lijepo osjetiti tišinu u dvorani. Pokazali smo karakter svih 60 minuta i jako sam sretan zbog toga. Goran Perkovac rekao je prije Eura da će biti lako protiv nas, ali nije bilo."

Kao i Pajovič, presretan je bio i Mykola Bilyk koji je bio prvi strijelac Austrije.

"Bilo je stvarnop nevjerojatno, nekik od nas su zamišpljali da bi moglo biti ovako. Vidjeli smo da ako vjerujemo i igramo svoju igru te ako radimo što smo dogovorili, možemo uzeti bodove velikima. Bila je to fantastična momčadska izvedba i ponosan sam da smo odigrali ovako protiv reprezentacije svjetske klase. Pokazali smo da možeš pobijediti velike i s malim imenima. Svakom igraču dao bih nagradu za igrača utakmice jer su je svi zaslužili."

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!