Nogomet

"Lavovi Mezopotamije" uspješni protiv Indonezije, a Južna Koreja protiv Bahreina

Petar Jenjić • ponedjeljak, 15.01.2024.
"Lavovi Mezopotamije" uspješni protiv Indonezije, a Južna Koreja protiv Bahreina

Odigrane su dvije utakmice prvog kola na Azijskom kupu. Prvo je Južna Koreja s 3:1 bila bolja od Bahreina, nakon čega je istim rezultatom Irak svladao Indoneziju...

Reprezentacija Iraka pobjedom je otvorila nastup na Azijskom kupu. U prvoj utakmici na turniru rezultatom 3:1 bila je bolja od Indonezije te se izjednačila s Japanom koji je u prvom kolu svladao Vijetnam s 4:2.

Igraj na Azijski kup na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvu šansu imali su Indonežani u petoj minuti kada je Marselino Ferdinan pogodio gredu. Okvir gola se tresao i devet minuta kasnije na drugoj strani, ali autogola Indonezije i pogotka za Irak nije bilo.

Iračani su imali inicijativu koja se isplatila u 17. minuti kada je poentirao Muhanad Ali. Nešto veća dominacija tada je malo okopnila, a iskoristila je to Indonezija koja je 20 minuta kasnije došla do poravnanja.

S desne strane ubacio je Yakob Sayuri, obrana Iraka nije uspjela izbaciti loptu ispred Ferdinana koji je udarcem isprve šalje pod gredu. Ipak, u finišu prvog poluvremena Irak se vratio u vodstvo, a poentirao je Osama Rashid.

Nakon što je Aliju poništen njegov drugi gol zbog zaleđa u 51. minuti, "Lavovi Mezopotamije" podebljali su ipak vodstvo u 75. minuti. Za loptu se u kaznenom prostoru izborio Aymen Hussein i poentirao pod gredu. U igru je ušao 15 minuta ranije.

Ranije je odigrana utakmica u skupini E gdje je Južna Koreja s 3:1 bila bolja od Bahreina. U istoj grupi još su Malezija i Jordan koji svoj susret igraju kasnije tijekom dana.

Korejci su poveli preko In-Beoma Hwanga u 38., da bi početkom nastavka Bahrein poravnao preko Abdullaha Al Hashasha. Ipak, nije uspio uzeti barem bod, a junak Koreje bio je Kang-In Lee s dva pogotka, u 56. i 69. minuti.

Azijski kup:
Indonezija - Irak 1:3
Južna Koreja - Bahrein 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!