Rukomet

Šolina Crna Gora svladala i eliminirala Srbiju, Sjeverna Makedonija iznenadila Švicarsku

Mihaela Bradovski • utorak, 16.01.2024.
Šolina Crna Gora svladala i eliminirala Srbiju, Sjeverna Makedonija iznenadila Švicarsku
Foto: EPA

Odigrana su još dva susreta trećeg kola Europskog prvenstva. Porazima u ranijem terminu Srbija i Švicarska ostali su i bez teoretske šanse za prolaz...

Rukometaši Crne Gore u Skupini C i Sjeverne Makedonije u Skupini A upisali su prve pobjede na ovom Prvenstvu. Crnogorci su s minimalnom razlikom svladali Srbiju, dok su izabranici Kire Lazarova bili uspješniji od Švicarske.

Igraj na utakmice Europskog prvenstva u rukometu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Baš poput prethodna dva dvoboja, i treći crnogorski odlučen je u samoj završnici, no ovoga puta je upravo izabrana vrsta Vlade Šole izašla kao pobjednik. Sadržajno bogatu i do samog kraja otvorenu utakmicu na kraju je riješio Grbović pogotkom sa sirenom. Za taj posljednji napad Crnogorci su imali šest sekundi.

Tijekom čitavog prvog dijela Crna Gora održavala je prednost, u 15. minuti imala je i +4, no do odlaska na odmor uspjela je zadržati tek korak ispred Srbije. Početak nastavka nije ponudio ništa novo, a onda je u 34. minuti Simić zaradio direktan crveni karton i tu su srpski rukometaši nakratko dobili priliku prijeći u vodstvo. Za 18:17 pogodio je Nemanja Ilić.

No pokazalo se na kraju da je to bilo i jedino vodstvo Srbije, no iako su nekoliko puta kasnije opet bili na -3, daleko je to bilo od rješenja susreta. Prava drama uslijedila je u posljednje dvije minute, da bi srpski reprezentativci na kraju ostali za pogodak prekratki iako im je, kako bi zadržali šanse za prolazak, trebala pobjeda.

Osam pogodaka u pobjedničkim redovima postigao je Branko Vujović, a jedan manje Miloš Vujović i Grbović. Simić je do preseljenja na tribine skupio sedam obrana, dok je nakon toga Matković zaustavio pet šuteva. Na drugoj je strani Lazar Kukić susret završio s učinkom sedam od osam.

U utakmici skupine A puno veće iznenađenje. Nakon što je osvojila bod protiv Francuske, švicarska je vrsta izgubila od Sjeverne Makedonije. Ono što se Hrvatskoj dogodilo nakon Španjolske danas se dogodilo Švicarcima.

Potpuno neprepoznatljivi od starta susreta, u 23. su minuti gubili 5:10, Makedonci su lako držali prednost od nekoliko pogodaka sve do devet minuta do kraja kada je za 23:23 poentirao Schmid.

Psihološku prednost švicarski su rukometaši iskoristili za minimalno vodstvo kroz igru pogodak za pogodak, no sama završnica, zahvaljujući golovima Jagurinovskog i Miteva pripala je reprezentaciji Makedonije.

Upravo je potonji susret završio sa stopostotnim šuterskim učinkom, a pet pogodaka postigao je i Kosteski. Najbolji strijelac susreta je Andre Schmid s 12 pogodaka iz 16 pokušaja.

Europsko rukometno prvenstvo, Skupina A, 3. kolo:
Sjeverna Makedonija - Švicarska 29:27 (13:9)

Europsko rukometno prvenstvo, Skupina C, 3. kolo:
Srbija - Crna Gora 29:30 (14:15)

FOTO: EPA/Anna Szilagyi

Europsko prvenstvo 2024., skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Sjeverna Makedonija29:27Švicarska
Francuska33:30Njemačka
1Francuska 398:85+135
2Njemačka 391:72+194
3Sjeverna Makedonija 383:100-172
4Švicarska 367:82-151

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!