Nogomet

Australci ostali stopostotni i bez primljenog pogotka na Azijskom kupu

Petar Jenjić • četvrtak, 18.01.2024.
Australci ostali stopostotni i bez primljenog pogotka na Azijskom kupu

Nogometna reprezentacija Australije stigla je do nove pobjede na Azijskom kupu. Jedan pogodak odlučio je ishod utakmice protiv Sirije...

Do druge pobjede na Azijskom kupu stigla je Australija. Nakon 2:0 pobjede protiv Indije, "Klokani" su slavili s minimalnih 1:0 protiv reprezentacije Sirije i tako je ostavili na jednom osvojenom bodu.

Igraj na Azijski kup na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon prvog poluvremena nije bilo golova, ali ni udaraca u okvir gola, iako je Australija bila dominantna u posjedu lopte i češće na protivničkoj polovici.

Obrana Sirije popustila je u 59. minuti kada je u kaznenom prostoru do lopte došao Jackson Irvine i vrhom kopačke poslao loptu kroz noge protivničkom vrataru.

Sirijci su imali jedan solidan pokušaj do kraja susreta, a njega je uz manje poteškoće obranio Matt Ryan. Australija je bez većih problema čuvala loptu i zasluženo došla do pobjede, iako je mogla biti i veća.

Dodajmo i to da se susret drugih ekipa u ovoj skupini, Uzbekistana i Indije igra s početkom u 15:30 sati. Australija je vodeća sa šest bodova, Uzbekistan i Sirija imaju po jedan bod, dok je Indija bez boda.

Azijski kup, 2. kolo:
Sirija - Australija 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!