Košarka

Thunder slavio u Salt Lake Cityju, a nekompletni Pacersi iznenadili u Sacramentu

Branimir Korać • petak, 19.01.2024.
Thunder slavio u Salt Lake Cityju, a nekompletni Pacersi iznenadili u Sacramentu
Foto: EPA

U NBA ligi odigrano je pet susreta, a hrvatski košarkaši nisu bili na parketu. Luka Šamanić jedini je imao priliku za nastup, ali nije dobio minutažu u porazu Jazza...

Utah Jazz nije uspio doći do domaće pobjede protiv Oklahoma City Thundera. Thunder je Salt Lake City napustio pobjednički, slavio je sa 134:129. Najzaslužniji za pobjedu Thundera su Shai Gilgeous-Alexander i Jalen Williams koji su odigrali jako dobru utakmicu i predvodili svoju momčad do pobjede. Williams je u posljednjoj dionici ubacio gotovo polovicu svojih poena.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gilgeous-Alexander je upisao 31 poen uz šest skokova i šest asistencija, Williams je dodao 27 poena i osam asistencija, a Josh Giddey 20 poena, deset skokova i šest asistencija.

Kod Jazza Collin Sexton ubacio je 31 poen uz sedam skokova, Lauri Markkanen ubacio je 26 poena uz deset skokova, a John Collins 21 poen.

Oslabljeni Pacersi slavili su kod Sacramenta. I dalje bez ozlijeđenog Haliburtona i bez Pascala Siakama koji se još nije pridružio, Pacersi su svejedno uspjeli doći do pobjede.

Predvodili su ih Bennedict Mathurin s 25 poena, TJ McConnell s 20 poena i deset asistencija te Jalen Smith sa 17 poena i 13 skokova. Kod Kingsa Kevin Huerter ubacio je 31 poen, Keegan Murray 27 poena uz devet skokova, De'Aaron Fox 24 poena uz po šest skokova i asistencija te Domantas Sabonis s 21 poenom, 11 skokova i deset asistencija.

Timberwolvesi su očekivano slavili protiv Memphis Grizzliesa sa 118:103. Zanimljiv dvoboj odlučen je tek u posljednjoj dionici u kojoj su Wolvesi pritisnuli gas, napravili preokret i uvjerljivo slavili.

Anthony Edwards ubacio je 28 poena uz po pet skokova i asistencija, Naz Reid dodao je 20 poena, Rudy Gobert 17 poena uz deset skokova te Mike Conley 17 poena uz deset asistencija. Kod Memphisa Jaren Jackson ubacio je 36 poena, a Luke Kennard 18 poena.

Bullsi odnose pobjedu iz Toronta gdje su bili bolji od domaćih Raptorsa sa 116:110. Za Raptorse je debitirao Bruce Brown i odigrao dobru utakmicu. Brown je završio s 15 poena i sedam skokova, a nadmašili su ga kod Toronta samo Scottie Barnes s 31 poenom i sedam skokova te RJ Barrett sa 17 poena i šest skokova. Kod pobjednika po 24 poena upisali su DeMar DeRozan (sedam skokova) i Nikola Vučević (14 skokova). 23 poena uz osam skokova upisao je Coby White.

NBA:
Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 129:134
Sacramento Kings - Indiana Pacers 121:126
Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 118:103
Toronto Raptors - Chicago Bulls 110:116
New York Knicks - Washington Wizards 113:109 (Jalen Brunson 41p, 8sk, 8as/Jordan Poole 24p)

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!