Rukomet

Skandinavski spektakl u Hamburgu: Danska i Švedska za otvaranje vrata polufinala

Branimir Korać • petak, 19.01.2024.
Skandinavski spektakl u Hamburgu: Danska i Švedska za otvaranje vrata polufinala
Foto: EPA

U utakmici dana Europskog prvenstva u Njemačkoj, sastaju se Danska i Švedska. I jedna i druga reprezentacija zasad su stopostotne i svjesne da pobjeda u ovom susretu praktički potvrđuje mjesto u polufinalu...

Danska i Švedska doputovale su na Europsko prvenstvo s ciljem boriti se za titulu prvaka Europe i zasad im dobro ide. Obje reprezentacije srušile su sve dosadašnje protivnike i s nestrpljenjem dočekuju današnji dvoboj.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I jedni i drugi mogu se pohvaliti odličnom formom vratara što je iznimno bitno u ovakvom natjecanju. Andreas Palicka izravno je Švedskoj donio pobjedu protiv Nizozemske fantastičnim obrana u trenucima kada je to bilo najpotrebnije dok je s druge strane i Niklas Landin briljirao s 18 obrana protiv Portugala.

Međutim i njihove rezerve brane odlično i izbornici u svakom trenutku mogu promijeniti vratare i biti sigurni kako će protivnički napadi biti u problemima. Šveđani osim Palicke imaju Tobiasa Thulina, a Danci Emila Nielsena.

Što se tiče same širine kadra, tu je Danska u prednosti, ima sjajan kadar, najveći broj igrača visoke kvalitete i zato je i glavni favorit za zlatno odličje. Švedska nije puno lošija, u pitanju su nijanse i raspoloženje pojedinaca na određeni dan.

U dosadašnjem dijelu prvenstva Danska je izgledala uvjerljivije, ali i inače Danci u prosjeku bilježe pobjede s većom razlikom, međutim Švedska je već pokazala da se može s Danskom nositi.

Ovo će biti izravna borba za prvo mjesto u skupini, tko upiše pobjedu, bit će na pole positionu za prvo mjesto uoči polufinala.

Što su rekli

Mathias Gidsel, igrač Danske: "Bit će to klasik, protiv Švedske smo igrali puno puta i nema tu nikakvih tajni. Jako dobro se poznajemo, igramo u istim klubovima, prijatelji smo i ne možemo jedni druge iznenaditi. Sve će ovisiti o tome tko će imati bolji dan, bit će to sigurno teška utakmica i ključna za polufinale."

Lucas Pellas, igrač Švedske: "Jako teška utakmica. Trenutno su najbolja reprezentacija svijeta, ali mi nismo daleko od njih i nadam se da ćemo to ovdje i pokazati te držati utakmicu u neizvjesnosti svih 60 minuta."

Mjesto, vrijeme, suci

Hamburg, Barclays Arena, 20:30

Suci: Vaclav Horaček, Jiri Novotny (Češka)

Prošli dvoboj

Danska je slavila u prošlom dvoboju u Eurokupu 37:31, ali na posljednjem velikom natjecanju na kojem su se susreli, na Olimpijskim igrama u Tokiju, Švedska je bila bolja s 33:30.

Prognoza

Teško je prognozirati, Danska je nešto bolja, ali Šveđani definitivno nisu daleko i sposobni su iznenaditi.

FOTO: EPA/Andreas Hillergren

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!