Nogomet

Bivši igrač Zagreba, Lokomotive i Dinama potpisao za posljednjeplasiranu momčad srpskog prvenstva

Mario Borko • petak, 19.01.2024.
Bivši igrač Zagreba, Lokomotive i Dinama potpisao za posljednjeplasiranu momčad srpskog prvenstva
Foto: Kristijan Komarica

Damir Šovšić novi je igrač posljednjeg sastava srpskog prvenstva Radnika iz Surdulica…

U Hrvatskoj možda i pomalo zaboravljeni Damir Šovšić i dalje u 34. godini igra nogomet, a pronašao je novi klub i ligu. Pridružio se posljednjem klubu srpskog prvenstva Radniku i pokušat će mu pomoći u borbi za ostanak u ligi.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Šovšić dolazi iz Južne Koreje gdje je, u drugom razredu tamošnjeg nogometa, nastupao za Cheonan City. Bila mu je to druga istočnjačka avantura. U karijeri je još igrao u hrvatskoj, bosanskoj, poljskoj i izraelskoj ligi, a sada će se iskušati i u susjednoj Srbiji.

Radnik Surdulica je u prvom djelu prvenstva u 19 utakmica osvojio samo 11 bodova i iako je u većini utakmica vrlo tijesno poražen, teško će izboriti ostanak. Šovšić je polivalentan igrač i može pokriti sve pozicije u veznom redu i kao takav bi trebao biti pojačanje.

U karijeri je dva puta nastupio za hrvatsku U-21 reprezentaciju, a najviše ga pamtimo iz vremena u NK Zagrebu za koji je skupio preko stotinjak nastupa. Nakon ispadanja iz lige postaje igrač Lokomotive iz koje nakratko odlazi u Dinamo, ali se u 17 nastupa nije uspio nametnuti. Bio je kratko igrač Zrinjskog iz Mostara, a sada karijeru nastavlja na jugoistoku Srbije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!