Košarka

Miami Heat umirovio dres košarkaša s 20 sezona igračkog staža u klubu

Petar Jenjić • subota, 20.01.2024.
Miami Heat umirovio dres košarkaša s 20 sezona igračkog staža u klubu
Foto: EPA

Miami Heat je umirovio dres s brojem 40 koji je nosio Udonis Haslem. On je čak 20 sezona proveo u dresu spomenute momčadi i osvojio tri naslova prvaka...

Miami Heat sinoć je umirovio sedmi broj u povijesti franšize, a ovoga puta radilo se o njihovom dugogodišnjem igrači Udonisu Haslemu koji je u klubu iz svog grada rođenja proveo cijelu NBA karijeru. Nosio je broj 40.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Haslem nije bio izabran na draftu 2002. godine pa je proveo jednu godinu igrajući za francuski Chalon. Sljedeće sezone potpisao je za Miami i u momčadi proveo narednih 20 godina.

Kroz karijeru je bilježio 7.5 poena i 6.6 skokova, nikada nije bio All-Star, nikada nije ubilježio triple-double niti bio blizu maksimalnog ugovora.

Međutim, bio je kapetan čak 16 godina te dio momčadi koja je osvojala naslove prvaka: 2006., 2012. i 2013. godine. Uz Dirka Nowitzkog i Kobeja Bryanta jedini je igrač koji je 20 ili više sezona igrao za isti klub.

Ranije su umirovljeni dresovi: Chrisa Bosha, Dwyanea Wadea, Tima Hardawaya Jr., Shaquillea O'Neala, Alonza Mourninga, ali Michaela Jordana. Iz Heata su najavili da će umiroviti i "šesticu" koju je nosio LeBron James.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAMiami Heat
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!