Tenis

Đoković potpuno nadigrao i lako svladao Mannarina, Tsitsipas bez četvrtfinala

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 21.01.2024.
Đoković potpuno nadigrao i lako svladao Mannarina, Tsitsipas bez četvrtfinala
Foto: EPA

Branitelj i braniteljica prošlogodišnjeg naslov na Australian Openu, Srbin Novak Đoković i Bjeloruskinja Arina Sabalenka, bez poteškoća su izborili pobjede u svojim nedjeljnim dvobojima te se lakoćom plasirali u četvrtfinale.

Đoković je za 104 minute sa 6:0, 6:0, 6:3 svladao Francuza Adriana Mannarina (ATP - 19.) koji se nije mogao nositi s najboljim tenisačem svijeta u njegovom najboljem izdanju u dosadašnjem dijelu turnira.

Igraj na mečeve Australian Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako je ovo bio prvi Đokovićev meč u dnevnom terminu na ovogodišnjem Australian Openu, tenisači nisu bili izloženi vanjskim utjecajima poput vrućine i sparine, jer je zbog promjenjivog vremena i povremene kiše krov nad Rod Laver Arenom bio zatvoren.

Svjetski broj 4 Talijan Jannik Sinner nastavio je svoj niz na Australian Openu pobijedivši u nedjelju 15. na ATP ljestvici Rusa Karena Hačanova sa 6:4, 7:5, 6:3 u osmini finala. Za mjesto među posljednja četiri, Sinner (22), jedan od glavnih favorita na australskom Grand Slamu, suočit će se s petim igračem svijeta Andrejem Rubljovom.

Sinner je jedini igrač koji je pobijedio prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića nakon Wimbledona i do kraja sezone 2023. Uspjelo mu je čak dva puta, na Mastersu (u grupnoj fazi) i u Davis Cupu. U međuvremenu je izgubio od Srbina u finalu Mastersa.

I prošlogodišnja pobjednica Australian Opena, Bjeloruskinja Arina Sabalenka, nije dopustila Ruskinji s američkom putovnicom Amandi Anisimovoj da se razmaše. Za 70 minuta je došla do pobjede 6:3, 6:2 i svog šestog uzastopnog četvrtfinala na Grand Slam turnirima, a osmog ukupno. Sjajna bjeloruska tenisačica ima odlična dosadašnja iskustva kad su u pitanju četvrtfinala na četiri najveća turnira, jer je pobijedila u svih sedam.

U ovom će joj suparnica biti Barbora Krejčikova.

Drugi četvrtfinalni par u donjem dijelu ždrijeba je već poznat, a čine ga aktualna pobjednica US Opena, 19-godišnja Amerikanka Coco Gauff, i 21-godišnja Ukrajinka Marta Kostjuk koja je prvi put došla među osam najboljih na Grand Slam turniru.

Gauff je trebala samo 63 minute za pobjedu 6:1, 6:2 protiv Poljakinje Magdalene Frech, a Kostjuk je na terenu ostala tek 13 minuta duže svladavši rusku kvalifikanticu Mariju Timofejevu sa 6:2, 6:1.

Češka tenisačica Barbora Krejčikova plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melbourneu, nakon što je svladala 47. tenisačicu svijeta Ruskinju Miru Andrejevu nakon tri seta, 4:6, 6:3, 6:2.

Krejčikova, 11. tenisačica svijeta, pobijedila je nakon dva sata i dvije minute. Prvi set dobila je 16-godišnja, ali nakon toga Čehinja je popravila igru, u sljedeća dva seta čak četiri puta oduzela servis protivnici i plasirala se u četvrtfinale. Tamo će igrati protiv braniteljice naslova Bjeloruskinje Arine Sabalenke.

Andrejeva je ranije izbacila Tunižanku Ons Jabeur, bivšu drugu igračicu svijeta.

TENISAČI:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Adrian Mannarino (Francuska, 20) 6:0, 6:0, 6:3
Taylor Fritz (SAD, 12) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 7) 7:6(3), 5:7, 6:3, 6:3
Jannik Sinner (Italija, 4) - Karen Hačanov (-, 15) 6:4, 7:5, 6:3

TENISAČICE:
Marta Kostjuk (Ukrajina) - Maria Timofejeva (-) 6:2, 6:1
Cori Gauff (SAD, 4) - Magdalena Frech (Poljska) 6:1, 6:2
Arina Sabalenka (-, 2) - Amanda Anisimova (SAD) 6:3, 6:2

FOTO: EPA/MAST IRHAM

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!