Tenis

Alcaraz briljirao protiv Kecmanovića, težak posao za Medvjedeva i Zvereva

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 22.01.2024.
Alcaraz briljirao protiv Kecmanovića, težak posao za Medvjedeva i Zvereva
Foto: EPA

Poznati su svi sudionici četvrtfinala Australian Opena. Carlos Alcaraz najakše je došao do četvrtfinala laganom pobjedom protiv Miomira Kecmanovića...

Danil Medvjedev vjerojatno je očekivao lakši posao protiv Portugalca Nuna Borgesa, međutim Borges se odlično držao tri seta i tek u četvrtom je pao. Medvjedev je slavio u četiri seta nakon više od tri sata borbe. Portugalac je imao 20 winnera više, ali isto tako i 66 neprisiljenih pogrešaka.

Igraj na mečeve Australian Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nikakvih problema nije imao Carlos Alcaraz koji je za manje od dva sata eliminirao Miomira Kecmanovića. Alcaraz je igrao sjajan tenis, nije dopustio Kecmanoviću niti jednu break loptu u cijelom meču te je uz po jedan break u prva dva seta, i 6:0 u trećem prošao dalje.

Pravi maraton odradili su Alexander Zverev i Cameron Norrie. Više od četiri sata borbe i u konačnici pobjefa Zvereva s 10:3 u tie-breaku petog seta. Presudila je serija Zvereva 6:0 s kojom je otišao na 8:2 i Britanac se nije uspio vratiti.

U tri seta slavio je Hubert Hurkacz protiv Arthura Cazauxa, ali nije bilo lako. Prva dva seta dobio je u tie-breaku dok je u trećem došao do breaka u prvom gemu i nakon toga mirno slavio.

U četvrtfinalu će Hurkacz igrati protiv Medvjedeva kojeg je svladao u posljednja tri meča dok Zvereva čeka Alcaraz kojeg je svladao u posljednjem susretu.

Australian Open, osmina finala:
Danil Medvjedev (-, 3) - Nuno Borges (Portugal) 6:3, 7:6(4), 5:7, 6:1
Carlos Alcaraz (Španjolska, 2) - Miomir Kecmanović (Srbija) 6:4, 6:4, 6:0
Alexander Zverev (Njemačka, 6) - Cameron Norrie (Velika Britanija, 19) 7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6(3)
Hubert Hurkacz (Poljska, 9) - Arthur Cazaux (Francuska, Q) 7:6(6), 7:6(3), 6:4

FOTO: EPA/MAST IRHAM

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!