Tenis

Novak Đoković nakon gotovo četiri sata igre do novog polufinala Australian Opena

Petar Jenjić • utorak, 23.01.2024.
Novak Đoković nakon gotovo četiri sata igre do novog polufinala Australian Opena
Foto: EPA

Novak Đoković izborio je polufinale Australian Opena. U meču četvrtfinala svladao je američkog tenisača Taylora Fritza u četiri seta...

Nakon glatke pobjede protiv Adriana Mannarina, svojim navijačima novi je dugotrajan meč donio Novak Đoković koji je izborio još jedno polufinale Australian Opena u karijeri.

Igraj na Australian Open (m) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Danas je nakon tri sata i 48 minuta igre svladao 12. nositelja Taylora Fritza sa 7:6, 4:6, 6:2, 6:3. Ovo im je bio deveti međusobni dvoboj i deveta pobjeda Đokovića koji je tek po drugi puta od Amerikanca izgubio jedan ili više setova.

Prvi gem meča trajao je čak 17 minuta, ali nismo vidjeli nijedan break u prvom setu. Fritz je na servis Đokovića, kod vodstva 6:5, imao 15:40, ali nije uspio iskoristiti nijednu set loptu. Srpski tenisač dovukao ga je do tie-breaka koji je dobio sa 7:3.

Odmah na početku drugog seta američki tenisač dolazi do breaka prednosti, a u ostatku seta spašava svih sedam break lopti Đokovića koji je u gotovo svakom protivničkom servis gemu imao šanse za povratak.

Početak trećeg seta donio je odmah break Đokoviću, a zatim i vodstvo od 3:0 koje je glatko sačuvao do kraja. U šestom gemu četvrtog seta napravio je break, Fritz se odmah uspio vratiti, ali zatim i ponovno ispustiti servis.

Srpski tenisač odradio je posao do kraja, a za finale će igrati protiv boljeg iz dvoboja između Jannika Sinnera i Andreja Rubljova.

Australian Open, četvrtfinale:
Novak Đoković - Taylor Fritz 7:6 (3), 4:6, 6:2, 6:3

FOTO: EPA/JAMES ROSS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!