Nogomet

Štimčeva Indija ispala s Azijskog kupa bez ispaljenog metka

Petar Jenjić • utorak, 23.01.2024.
Štimčeva Indija ispala s Azijskog kupa bez ispaljenog metka
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Odigrane su utakmice trećeg kola Azijskog kupa u skupini B. Dalje prolaze Australija i Uzbekstan koji su danas remizirali, dok je trećeplasirana Sirija koja je svladala Štimčevu Indiju...

Reprezentacija Indije, koju vodi Igor Štimac, upisala je drugi poraz na Azijskom kupu kojim je ostala na dnu ljestvice bez ijednog boda, pa tako i plasmana u sljedeću fazu.

Igraj na Azijski kup na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon poraza od Australije i Uzbekistana, Indija je upisala poraz i od Sirije bez postignutog pogotka. Sirijcima je bio i više nego dovoljan jedan za sva tri boda.

Pogodak u mreži Indije stigao je u 76. minuti nakon dobro odigrane akcije u kojoj je Ibrahim Hesar proigrao Omara Mahera Khiribna, a on poentirao u bliži kut.

Dvoboj Australije i Uzbekistana završio je bez pobjednika 1:1. Australija kao prvoplasirana ide dalje sa sedam bodova, Uzbekistan je drugi s pet, Sirija treća s četiri boda, a Indija posljednja.

Australci su poveli u sudačkoj nadokadni prvog poluvremena iz ipak malo prelako dosuđenog penala zbog igranja rukom. Siguran izvođač bio je igrač Hiberniana Martin Boyle.

Rezultat se nije mijenjao sve do 78. minute, a nakon ubačaja Jaloliddina Mašaripova glavom je poentirao Azizbek Turgunboev. Ovakav ishod odgovoarao je i jednim i drugima te nije bilo potrebe za velikim napadima.

Azijski kup:
Sirija - Indija 1:0
Uzbekistan - Australija 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava23.01.2024. u 17:41
    Štico u studio...Hrt
    Torca-Dubrava