Zimski sportovi

[VIDEO] Zubčić: 'Zadovoljan sam s obzirom na sve što se izdogađalo posljednjih desetak dana'

Mihaela Bradovski • srijeda, 24.01.2024.
[VIDEO] Zubčić: 'Zadovoljan sam s obzirom na sve što se izdogađalo posljednjih desetak dana'
Foto: EPA

Iza Filipa Zubčića j još jedan kvalitetno odrađeni veleslalom. U Schladmingu je završio na petom mjestu te nastavio kontinuitet dobrih rezultata...

Iako još uvijek čeka na pobjedu ove sezone, Filip Zubčić može biti itekako zadovoljan. Novi odličan rezultat i ostanak u samom veleslalomskom vrhu.

Igraj na skijanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sretan sam što smo sve utrke dosad završili u Top 5, to je odlično, imamo konstantnu, a i osvojeno je dovoljno bodova da u slalomu u srijedu imamo broj 16. Malo sam bio ljutit u cilju, vidio sam da je Odermatt na vrhu i znao sam da mu je to pobjeda ili drugo mjesto. Da sam preuzeo vrh, na kraju bih pobijedio. Međutim sve u svemu sam zadovoljan s obzirom na sve okolnosti koje su se izdogađale posljednjih desetak dana i veselim se i slalomu."

Ovaj rezultat je još kvalitetniji kada se zna da je stigao nakon problema s bolesti.

"Viroza me na žalost uhvatila prije Kitzbűhela, ok sam, oporavio sam se, malo sam osjetio u drugoj vožnji da nisam još 100 posto, ali ne volim se vaditi na to s obzirom da vožnja traje oko minute i za to se uvijek treba skupiti snage."

Sama utrka nije bila naporna, staza je bila dosta lagana.

"Niti ovaj teren u Schladmingu nije pretjerano težak, postava je bila takva kakva je i da bi se pobijedilo trebalo se jako bacati i juriti ravno što meni i nije najlakše jer više volim zavoje i teže terene. Međutim treba sve znati skijati, Odermatt je pobijedio i ovdje i stvarno mu skidam kapu."

Danas je na rasporedu slalom gdje se Filip nada dobrom rezultatu.

"Slijedi slalom, imamo odličnu ekipu, dečki su imali super rezultate, još se čeka i moj dobar slalomski rezultat tako da se veselim ovoj utrci. Vrijeme će biti onakvo kakvo nama pogoduje, padat će kiša, solit će se staza, a tu dosta skijaša bude već i nervozno, nama pašu takvi uvjeti i trebamo to maksimalno iskoristiti."

Hrvatsku će ponovno predstavljati osim Zubčića i Samuel Kolega i Istok Rodeš.

"Ponovno smo trojica u prvih 30 po startnim brojevima, to je stvarno super i nadam se da ćemo s tim brojevima dogurati još i dalje."

FOTO: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!