Nogomet

Slovenci na hrvatski pogon: Koper dovodi još dvojicu Hrvata

Mario Borko • srijeda, 24.01.2024.
Slovenci na hrvatski pogon: Koper dovodi još dvojicu Hrvata
Foto: Mario Strmotić/HINA

Slovenski prvoligaš Koper u zimskom je prijelaznom roku doveo trojicu igrača iz Hrvatske, a sada bi u najveću slovensku luku trebala uploviti još dvojica, Karlo Bručić i Deni Jurić…

Koper je jesenski dio prvenstva završio na trećem mjestu sa 17 bodova iza vodećeg Celja. Ove zime slovenski prvoligaš je doveo tri mlada igrača iz Hrvatske, a sad će im se priključiti i dvojica iskusniji. Karlo Bručić raskinuo je suradnju s Varaždinom i po drugi puta se vraća u slovensku luku, a Deni Jurić dolazi na posudbu iz Dinama.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kopru su u ovom prijelaznom roku iz Dubrave Tim Kabel pristupili Fran Tomek i Petar Petriško, a malo kasnije im se priključio Tino Blaž Lauš, koji je stigao na posudbu iz Hajduka.

Bručić je protekle jeseni u dresu Varaždina skupio 13 nastupa, ali većinom ulazeći s klupe. Lijevi bočni se vraća u klub za koji je igrao u sezoni 2021./2022. Tada je u 35 utakmica zabio jedan pogodak i upisao jednu asistenciju.

Jurić se dugo mučio s ozljedom, jesenas je potpuno neočekivano zaigrao tri minute u Dinamovoj pobjedi protiv Osijeka, da bi se zatim opet ozlijedio i propustio pripreme. Sada odlazi na četvrtu posudbu otkako je stigao u Maksimir. Ovo će mu biti drugi angažman u Sloveniji, u prošlosti je nastupao za Triglav iz Kranja, gdje u osam nastupa nije uspio postići pogodak.

U klubu je otprije još pet igrača s hrvatskom putovnicom čim kolonija sada broji deset igrača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!