Nogomet

Obala Bjelokosti otpustila izbornika prije kraja natjecanja

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 24.01.2024.
Obala Bjelokosti otpustila izbornika prije kraja natjecanja

Obala Bjelokosti je u potrazi za novim trenerom, iako još uvijek ima određene šanse za plasman u osminu finala Afričkog kupa nacija. Klupu reprezentacije napustio je Jean-Lous Gasset...

Domaćin aktualnog Afričkog nogometnog prvenstva, reprezentacija Obale Bjelokosti, otpustila je izbornika Jean-Louisa Gasseta zbog "nedovoljno dobrih rezultata", iako teoretski još uvijek ima izglede za prolazak u osminu finala.

Igraj na Afrički kup nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Obala Bjelokosti je u ponedjeljak u susretu trećeg kola skupine A pretrpjela težak 4:0 poraz od nominalno daleko slabije Ekvatorijalne Gvineje što je najteži poraz domaćina Afričkog prvenstva u povijesti ovog natjecanja.

Tim porazom je domaća reprezentacija natjecanje u skupini završila na trećem mjestu s tri boda i negativnom razlikom pogodaka od minus tri te će se tek nakon što se odigraju sve utakmice prvoga kruga kasnije u srijedu znati hoće li joj to biti dovoljno za nastavak natjecanja.

No, vodstvo saveza nije čekalo rasplet već je odmah otpustilo Gasseta, a kao vršitelja dužnosti izbornika postavilo Emersea Faea. Gasset je ukupno vodio Obalu Bjelokosti u 17 utakmica te upisao deset pobjeda, tri remija i četiri poraza.

Plasman u osminu finala Afričkog prvenstva izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz svih šest skupina te četiri najbolje treće.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!