Košarka

Važna pobjeda Olomoucka protiv Dubrave u Alpe Adria kupu

Filip Mihoković • srijeda, 24.01.2024.
Važna pobjeda Olomoucka protiv Dubrave u Alpe Adria kupu
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Olomoucko je svladao Dubravu 89:77 u direktnom okršaju druge i treće momčadi skupine B Alpe Adria kupa. Češka momčad je time ostvarila važnu pobjedu, osiguravši si pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini u posljednje dvije utakmice grupne faze...

Dubrava nije uspjela doći do pobjede u važnom susretu druge i treće momčadi skupine B Alpe Adria kupa. Bolji je na domaćem terenu bio Olomoucko koji je odigrao i jednu utakmicu manje od zagrebačke momčadi te će zahvaljujući današnjoj pobjedi sam ovisiti o svojoj sudbini osiguravanja doigravanja.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dubrava je nakon lošeg otvaranja natjecanja, nizom od četiri uzastopna poraza, preokrenula situaciju ostvarivši zatim niz od četiri uzastopne pobjede. Zagrebačka momčad željela je osigurati drugo mjesto skupine koje vodi do doigravanja, a ključna za to, bila je pobjeda u ovom susretu protiv drugoplasiranog Olomouckog.

Obje momčadi podjednako su ušle u susret izmjenjujući napadačke posjede koš za koš. Prva četvrtina pripala je češkim košarkašima 21:18, a vodstvo od tri poena povećali su za četiri u drugoj četvrtini te na odmor otišli s 46:39.

Olomoucko je nadmašio zagrebačku momčad i u trećoj četvrtini, ostvarivši tri poena više te je u posljednju fazu utakmice ušao s prednošću od deset poena. Dubrava je tijekom posljednje četvrtine uspjela smanjiti zaostatak na pet poena, no na kraju je Olomoucko izdržao pritisak Zagrepčana te slavio 89:77.

Najbolji kod češke momčadi bili su Amin Adamu s 27 poena (četiri skoka) te Lukas Festr sa 16 i Dupree McBrayer s 15 poena, dok je Dubravu predvodio sjajni Toni Ročak s 30 poena i sedam skokova.

Dubravu u posljednjem susretu grupne faze očekuje gostovanje u Beču, dok će Olomoucko imati priliku osigurati doigravanje Alpe Adria kupa u susretima protiv Kolina i Ilirije.

Alpe Adria kup
Olomoucko - Dubrava 89:77

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!