Zimski sportovi

Vrdoljak 12. u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama mladih

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 25.01.2024.
Vrdoljak 12. u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama mladih

Na Zimskim olimpijskim igrama mladih koje se održavaju u južnokorejskom Gangwonu 17-godišnji skijaš Ziggy Vrdoljak zauzeo je 12. mjesto u slalomu u konkurenciji 78 natjecatelja.

U prvoj vožnji Vrdoljak je bio 20., da bi 13. vremenom u drugoj bitno napredovao u ukupnom redoslijedu. Za pobjednikom, Britancem Zakom Carrick-Smithom (1:38.61), zaostao je 4.01 sekunde.

Na taj način ostvario je i svoj najbolji plasman na Igrama, budući da je prethodnih dana bio 21. u veleslalomu, 29. u superveleslalomu, a kombinaciju nije uspio završiti.

Vrdoljakovo 12. mjesto ujedno je i najbolji rezultat od svih naših predstavnika koji su dosad nastupili u Gangwonu, osim njega dosad su na snježna borilišta izlazili još i biatlonci u svojim disciplinama: Ema Sobol, Leona Pelko, Filip Crnić i Matija Naglić. Oni su se u posljednjem nastupu oprostili od ZOIM-a 20. mjestom u natjecanju mješovitih štafeta 4x6 km.

U drugoj polovici Zimskih olimpijskih igara mladih u Gangwonu nastupit će hrvatski kvartet u skijaškom trčanju Nives Barićevac, Chiara Gašparac, Boris Štefančić i Matija Štimac.

FOTO - Rodrigo Jimenez, EPA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!