Košarka

Katastrofa Nuggetsa u New Yorku, visoka pobjeda Bostona

Petar Jenjić • petak, 26.01.2024.
Katastrofa Nuggetsa u New Yorku, visoka pobjeda Bostona
Foto: EPA

Sinoć je odigrano još pet utakmica na NBA parketima. Izdvaja se visoka pobjeda Boston Celticsa protiv Miami Heata, kao i visok poraz Denver Nuggetsa na gostovanju kod New York Knicksa...

Indiana Pacersi odradili su dobar posao protiv Philadelphia 76ersa koje su svladali sa 134:122 na domaćem terenu. Tako su prekinuli niz protivnika od šest uzastopnih pobjeda.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pascal Siakam došao je do prvog triple-doublea nakon 15 mjeseci, susret je zaključio s 26 poena, 13 skokova i deset asistencija. Najbolji je kod Sixersa bio Joel Embiid s 31 poenom i sedam skokova.

Najteži poraz ove sezone doživjeli su Denver Nuggetsi koji su izgubili na gostovanju kod New York Knicksa sa 122:84. Dosadašnji najviši poraz branitelja naslova ove je sezone bio protiv Oklahoma City Thundera sa 119:93.

Knickse je do pobjede predvodio OG Anunoby s 26 poena i šest ukradenih lopti, dok Nuggetsima nije pomogao ni Nikola Jokić s 31 košem i 11 skokova.

Visoku pobjedu upisali su i Boston Celticsi koji su slavili na gostovanju kod Miami Heata sa 143:110. Nikada više poena nisu ubacili protiv spomenute ekipe, a ovo je najveća pobjeda u 172 međusobne utakmice.

Najbolji je u pobjedi bio Jayson Tatum s 26 poena i osam skokova, a ukupno sedam igrača Celticsa ubacilo je barem 11 koševa. Po 19 poena kod Heata ubacili su Tyler Herro (šest asistencija) i Bam Adebayo (pet skokova).

Brooklyn Netsi nadoknadili su 17 koševa minusa iz treće četvrtine protiv Minnesota Timberwolvesa, stigli do poravnanja na 94:94, ali tu su i stali. Rudy Gobert ubacio je za 96:94 Wolvesa minutu prije kraja, a Mikal Bridges u zadnjim sekundama propustio donijeti produžetak sa slobodnim bacanjima.

Karl-Anthony Towns s 27 poena i deset skokova predvodio je goste do pobjede, dok je najbolji kod Netsa bio Cam Thomas s 25 koševa i šest skokova.

Dobru partiju odradili su Los Angeles Lakersi koji su na domaćem parketu igrali protiv Chicago Bullsa i svladali ih sa 141:132. To im je četvrta pobjeda u zadnjih šest utakmica, a Bullsima treći poraz u zadnjih pet.

Najučinkovitiji u pobjedničkim redovima bio je D'Angelo Russell s 29 poena, a Bullse je predvodio DeMar DeRozan s 32 koša i deset asistencija.

NBA:
Indiana Pacers - Philadelphia 76ers 134:122
Brooklyn Nets - Minnesota Timberwolves 94:96
Miami Heat - Boston Celtics 110:143
New York Knicks - Denver Nuggets 122:84
LA Lakers - Chicago Bulls 142:131

FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!