Tenis

Sjajni Sinner srušio Đokovića za svoje prvo Grand Slam finale

Petar Jenjić • petak, 26.01.2024.
Sjajni Sinner srušio Đokovića za svoje prvo Grand Slam finale
Foto: EPA

Jannik Sinner prvi je finalist Australian Opena. U polufinalu je u četiri seta nadigrao Novaka Đokovića i prekinuo njegov niz pobjeda na prvom Grand Slamu sezone...

U svoja četiri zadnja nastupa na Australian Openu, Novak Đoković otišao je do kraja. Međutim, njegov niz pobjeda u Melbourneu stao je ove godine, a u polufinalu turnira zaustavio ga je Talijan Jannik Sinner.

Igraj na Australian Open na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Četvrti tenisač svijeta slavio je sa 6:1, 6:2, 6:7, 6:3 nakon tri sata i 26 minuta igre. Ovo im je bio sedmi međusobni dvoboj i treća pobjeda Sinnera koji je tako izborio svoje prvo Grand Slam finale u karijeri.

Sinner je odmah krenuo vrlo jako i došao do breaka za vodstvo od 3:0. Nakon toga još je jednom oduzeo servis Đokoviću koji je imao vrlo nizak postatak prvog servisa od 43 posto, kao i nijednu break priliku na svom kontu.

U trećem gemu drugog seta Sinner je stigao do jednog, a u sedmom do drugog breaka. Ovoga puta Đoković je nešto bolje servirao, ali nije imao odgovora na igru protivnika koji ponovno nije dopustio nijednu break šansu. Imao je i 92 posto ubačenih prvih servisa.

Prvi gem trećeg seta donio je Sinneru jednu break šansu koju nije iskoristio. Nakon toga prilika nije bilo na obje strane. Oba tenisača držala su svoj servis sve do tie-breaka. Sinner je od zaostatka 4:2 poveo 6:5 i došao do meč lopte, no Đoković je prvo spasio, a onda i iskoristio svoju prvu set loptu.

U četvrtom setu Đoković je spasio tri break šanse, ali četvrtu nije uspio. Sinner je poveo s 3:1, potvrdio break, a zatim i vrlo brzo zaključio meč u svoju korist. Prvom tenisaču svijeta nije dopustio nijednu break šansu u cijelom meču.

U finalu čeka boljeg iz dvoboja između Danila Medvjedeva i Alexandera Zvereva.

Australian Open, polufinale:
Jannik Sinner - Novak Đoković 6:1, 6:2, 6:7 (5), 6:3

FOTO: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!