Nogomet

Karoglan: 'Veliki respekt dajem Rijeci, ali strašno vjerujem u svoju momčad'

Petar Jenjić • petak, 26.01.2024.
Karoglan: 'Veliki respekt dajem Rijeci, ali strašno vjerujem u svoju momčad'
Foto: Daniel Kasap/HINA

Pred nogometašima Hajduka domaća je utakmica protiv Rijeke, odmah na početku drugog dijela sezone SuperSport HNL-a. Na press konferenciji susret je najavio trener Mislav Karoglan...

Trener Hajduka Mislav Karoglan održao je press konferenciju uoči početka drugog dijela sezone SuperSport HNL-a i domaće utakmice protiv Rijeke. Susret se igra u nedjelju s početkom u 17:45 sati.

Igraj na Hajduk - Rijeka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ništa ova utakmica neće riješiti, ovo je prvi korak. I dalje stojim da je sve u bod, vidjeli smo kako je Rijeka legitiman kandidat za titulu. Ovo je troboj i vjerujem da će tako ići do kraja. Selahi je jako bitan igrač, kao i ostali. Imaju iskustvo, mir, kao i s vratarom. Imaju tri reprezentativca, imaju dva dobra driblera u Pjaci i Pašaliću, potentne napadače. Malo prolaze ispod radara, ja sam to vidio već protiv Lillea, a danas su još kompletniji. Ima glavu i rep. Igraju prvi i drugi, nema što dodati."

Tko će igrati na lijevom beku?

"Imam još jednu dilemu, ali ne tiče se toga. Najbitnije je da imamo dovoljan broj spremnih. Igrat će 16 spremnih igrača, nisam ni momcima rekao sastav, pa neću ni tu."

Lokomotiva je svladala Dinamo, a Rijeka je bila bolja od Gorice.

"Naravno da sam gledao, Lokomotiva je opasna svakome kad imaš jasan sustav godinama. Svima može zagorčati život. Rano su zabili, kasnije se Dinamo nije vratio. Rijeka je preokretom pokazala da je ozbiljna ekipa. Na svakom koraku ima nagaznih mina i treba ići utakmicu po utakmicu."

Zdravstveni bilten momčadi: "Svi su zdravi osim Ferra."

Zadovoljstvo nakon odrađenih priprema.

"Gotovo identična ekipa, nismo previše mijenjali. Došao je Laszlo, vratili smo Nikolu, minus Melnjak i Diallo koji je na Afričkom kupu nacija. Ostali smo jednaki, momčad je spremna i motivirana. Vjerujem da ćemo biti pravi."

Novi igrači do kraja prijelaznog roka.

"Tržište zimi je teško, određene želje smo imali, javno smo ih komunicirali. Meni su moji igrači uvijek najbolji i jednostavno je to tako."

O Laszlu Kleinheisleru.

"Radili smo s njim, on je primarno ofenzivni veznjak, ali može igrati krilne pozicije. Naravno kad ne igraš pola godine, neće odmah biti spektakl. Ja sam strpljiv i imam razumijevanja. Siguran sam da će u nekom vremenu biti pojačanje za nas."

Rijeka je već ranije igrala zaostalu utakmicu, a Hajduk je imao više vremena za pripremu.

"Jedino je važno što će biti u nedjelju, sve ranije je nebitno. Igramo na rasprodanom Poljudu i znamo što je naš cilj."

Ponovno će odlučiti sitnice.

"Nijanse odlučuju derbije, tako će i biti ovdje. 90 minuta borbe, pameti i vrućeg srca, ali hladne glave. Tako se derbiji dobivaju. Nismo mladi, nismo premladi, a ovi mladi su nam itekako na zemlji. Momci znaju da nismo skoro ništa napravili i tako se spremamo svaku utakmicu, detaljno. Jedna ekipa koja ni po čemu ne leti. Znamo da je ovo maraton i ovaj susret ništa neće definirati."

"Ova Rijeka je jako okomita i s kvalitetnim šutom izvana. Naravno da smo sve analizirali i sve gledali, znamo gdje vrebaju glavne opasnosti, ali imamo naše adute. Vjerujem da i moji igrači imaju kvalitete i oružja, veliki respekt dajem Rijeci, ali strašno vjerujem u svoju momčad."

Razlika između ove utakmice i derbija na kraju prvog dijela sezone.

"Igramo kući. Kada gledamo tu utakmicu, Dinamo nije bio baš cilj biti toliko podređen. Ciljevi se znaju, imamo plan kako ugroziti Rijeku. Meni je moja ekipa najvažnija i znam da moji igrači vjeruju jedni drugome."

"Vidim da je prošle sezone napravio sjajan posao s Goricom i sada ga radi s Rijekom. Ne poznajemo se osobno, ali znam da je dobar trener. Svaki trener će vam reći da je zadovoljan pripremama, zadovoljan sam kako rade, ali najvažnije je da to preneseš na utakmicu. Pozitivna trema je tu, važna je da ne propustiš stvari koje su ti bitne."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!