Tenis

Medvjedev dobio još jedan maraton: Veliki preokret za novo finale Australian Opena

Petar Jenjić • petak, 26.01.2024.
Medvjedev dobio još jedan maraton: Veliki preokret za novo finale Australian Opena
Foto: EPA

Ruski tenisač Danil Medvjedev izborio je novo finale na Grand Slamu. Nakon velike borbe, koja je trajala nešto više od četiri sata, svladao je Alexandera Zvereva u pet setova...

Nakon što je u drugom kolu preokrenuo dva seta zaostatka protiv Finca Emila Ruusuvuorija, a u četvrtfinalu također igrao pet setova protiv Huberta Hurkacza, Danil Medvjedev još je jednom pokazao iznimnu spremnost i snagu za dugačke mečeve.

Igraj na teniske mečeve SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Danas je u polufinalu Australian Opena igrao protiv Alexandera Zvereva izgubio prva dva seta sa 7:5, 6:3, ali nakon toga uslijedio je preokret. Sljedeća dva dobio je u tie-breakovima, a peti sa 6:3 za novo finale Grand Slama. Bio im je ovo 19. međusobni dvoboj i 12. pobjeda Medvjedeva.

Zverev je dobro krenuo u meč, imao dva breaka prednosti i vodstvo od 4:1, međutim, Medvjedev je uzvratio na isti način i poravnao na 5:5. Još jedan break nakon toga napravio je njemački tenisač, kod servisa za set spasio break priliku Rusa te poveo s 1:0 u setovima.

Drugi set nije bilo tako varljiv po pitanju breakova. Zverev nije dopustio protivniku nijednu šansu na svoj servis, a Medvjedevu je dva puta oduzeo njegov za novi, veliki korak prema finalu.

U trećem setu nismo vidjeli nijedan break i sve je bilo odlučeno u tie-breaku. Rezultat je bio praktički poravnat sve do 4:4, a tada Medvjedev dobiva tri vezana poena i dolazi do seta. Gotovo pa identično odigrao se i četvrti set, samo što je ruski tenisač ovoga puta u 13. igri slavio sa 7:5.

Peti gem odlučujućeg seta bio je ključan. Rus je napravio break, a nakon toga i još jedan za potvrdu pobjede nakon četiri sata i 20 minuta igre. Ovo će mu biti treće finale u Melbourneu, a ukupno šesto na Grand Slamovima. Ima jednu titulu, iz 2021. na US Openu.

Protivnik u finalu mu je Jannik Sinner, a u dosadašnjih devet međusobnih dvoboja, Medvjedev je slavio u šest navrata. U finale će ući sigurno umorniji, a tko će prevladati, saznat ćemo u nedjelju.

Australian Open, polufinale:
Danil Medvjedev - Alexander Zverev 5:7, 3:6, 7:6 (4), 7:6 (5), 6:3

FOTO: EPA/MAST IRHAM

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!