Nogomet

Jakirović: 'Istra će sigurno htjeti iskoristiti našu situaciju, morat ćemo biti pametni'

Branimir Korać • petak, 26.01.2024.
Jakirović: 'Istra će sigurno htjeti iskoristiti našu situaciju, morat ćemo biti pametni'
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Nakon šokantnog poraza od Lokomotiva, Dinamo gostuje kod Istre 1961 i odavno je ispucao kredit i skratio si prostor za kikseve...

Poraz od Lokomotive ostavio je traga, apsolutno, Sergej Jakirović priznaje da mu tu još uvijek nije sve jasno kako je do poraza došlo.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sigurno da je veliki šok, analizirali smo utakmicu, neke stvari ostaju i dalje nejasne, ali ne možemo se vraćati u prošlost, možemo samo gledati prema naprijed i probati napraviti na terenu opno što smo radili kroz cijele pripreme. Ništa nije ukazivalo na to da će biti tako loše. Razgovarali smo otvoreno i iskreno, oni su ljutiti i bijesni i nadam se da će sve kanalizirati u energiju koja će nam pomoći da osvojimo tri boda."

Dva rana gola Lokomotive psihički su dotukla Modre.

"Sigurno da utječe na psihu kada primite dva gola u jednoj minuti. To se dogodilo u sedmoj minuti, do kraja imate 90 minuta, ali nismo se držali plana na nekim pozicijama, nismo bili taktički odgovorni u fazi obrane i napada i jednostavno smo previše žurili, nabacivali u bunar. Dogodio se neki run and gun na terenu što je odgovaralo Lokomotivi koja je jako dobra po osvojenoj lopti. Nismo radili ono što smo dogovorili i iz toga moramo izvući pouke. Uvjeren sam da ćemo već sutra biti na pravoj razini. Naravno da su pripreme jedno, a prvenstvo nešto drugo, no to su igrači Dinama i moraju pokazati kvalitetu koju imaju u sebi", kaće Jakirović i dodaje:

"Vrlo brzo smo doslovno poklonili dva gola i naravno da te poslije uhvati panika. Nismo se više držali plana. Možda da smo uspjeli zabiti jedan gol, možda ne bi izgubili, ali ne možemo sada ništa vratiti. Moramo sutra pokazati energiju. Igrači moraju pružiti sve od sebe, izgubili smo, ali bitan je način na koji izgubiš."

Što se tiče izostanaka?

"Nemamo Mišića zbog tri žuta kartona, nema Dine Perića, Boško Šutalo je odavno out. A sigurno će biti i dvije do tri promjene za sutrašnju utakmicu."

Možda će koju minutu dobiti i Takuya Ogiwara.

"Vidjet ćemo, on se vraća, imao je distorziju gležnja i nije mogao trenirati punom snagom. Vraćamo ga kroz treninge, u kombinacijama je za sutrašnju utakmicu."

Jakirović je demantirao da postoji ikakav problem s Brunom Petkovićem.

"Bruno je dobro, nije istina da nije htio trenirati i ne znam kome trebaju takve insinuacije. Imao je temperaturu što je normalno, ima i Salatović iz stručnog stožera već dva dana. Bruno je normalno na dispoziciji, trenirao je i sve je dobro."

Istra neće biti jednostavan protivnik.

"Igraju doma. Sigurno će htjeti iskoristiti našu situaciju. Moramo pokazati karakter, boriti se za svaku loptu. Istra igra nogomet koji je kvalitetan, strpljivi su, ne jure bez veze naprijed. Nema Ercega, ali tu je Filet koji je dosta nezgodan i puno utrčava u prazan prostor. Morat ćemo biti puno mudriji i pametniji da sve zaustavimo."

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!