Europsko prvenstvo 2024., nokaut faza, polufinale, 26.01.2024, 17:45 h
Francuska
Francuska 34:30 Švedska
Švedska

Spektakularno polufinale: Prandi spasio Francusku, Švedska pala u produžetku

Mihaela Bradovski • petak, 26.01.2024.
Spektakularno polufinale: Prandi spasio Francusku, Švedska pala u produžetku
Foto: EPA

Branitelj naslova europskog prvaka, Švedska, predat će titulu. Imala je u rukama prolaz u finale, ali Elohim Pradi na isteku vremena zabio je za poravnanje, a nakon dodatnih deset minuta Francuska je slavila s ukupnih 34:30...

Francuska i Švedska prvi su polufinalni par koji je ovog petka izašao na parket u Kölnu. Nakon dva uzbudljiva i potpuno ravnopravna poluvremena, uslijedili su produžeci, a u borbu za zlatnu medalju na kraju je otišla Francuska.

Igraj na utakmice EP u rukometu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dva potpuno različita poluvremena odigrali su francuski i švedski rukometaši, a konačnih 27:27 sa sirenom je postavio Prandi. A upravo je Francuska bila ta koja je dominirala u prvih pola sata susreta, odigravši najbolji period od šeste do 14. minute, kada je s 3:4 stigla do velikih 10:4.

Raspoložen je u tom periodu bio Bellahcene, dok se tek čekalo da se Palicka uključi u susret. Na odmor su Gilleovi izabranici otišli s komotnih +6 prednosti, a upravo je toliko pogodaka postigao stopostotni u tom prvom dijelu Hugo Descat. Osim Bellahcenea i Descata, odličan je dojam ostavila i kompletna francuska obrana.

U drugom dijelu sasvim druga priča. Švedska je sjajno otvorila nastavak i već je u 38. minuti nakon zgoditka Lagergrena stigla na -1. Andreas Palicka još je jednom potvrdio kako je najbolji kada je najpotrebnije, nizao je obranu za obranom, između ostalog i dva sedmerca u ključnim trenucima i na ulasku u posljednje dvije minute činilo se kako će Šveđani u konačnici slaviti.

Dva pogotka prednosti imali su na ulasku u zadnje dvije minute, 15 sekundi prije kraja držali su 27:26 i imali napad, no nakon tehničkog prekršaja kapetana Gottfridssona i prekršaja na drugoj strani, Francuska je dobila priliku iz slobodnog udarca poentirati za novi egal i nastavak rukometnog spektakla.

Nakon nevjerojatne borbe na obje strane i takvog finiša regularnog dijela, bilo je za očekivati kako će Francuska iskoristiti psihološku prednost što je i učinila odmah na startu prvog produžetka kada je postigla tri uzastopna gola, sva tri u režiji Dylana Nahija, što se pokazalo nedostižnim za Šveđane.

Na kraju su Descat i društvo slavili s 34:30, a ostaje za vidjeti koliko će se intenzitet igra u polufinalu i dodatne minute odraziti na njihovo izdanje u finalu.

U dresu pobjedničkog sastava najviše je zgoditaka postigao upravo Descat, njih osam, dok je za pogodak uspješniji na drugoj strani bio Claar. Palicka je na kraju stigao do 15 obrana, a Bellahcene i Desbonnet su zajedničkim snagama zaustavili 13 protivničkih šuteva.

Europsko rukometno prvenstvo, polufinale:
Francuska - Švedska 34:30 (11:7)(10:16)(7:3)

FOTO: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

Europsko prvenstvo 2024., nokaut faza

polufinale

Francuska34:30 *Švedska
Danska29:26Njemačka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!