Europsko prvenstvo 2024., nokaut faza, za 3. mjesto, 28.01.2024, 15:00 h
Švedska
Švedska 34:31 Njemačka
Njemačka

Palicka još jednom briljirao i nosio Švedsku do brončanog odličja

Mihaela Bradovski • nedjelja, 28.01.2024.
Palicka još jednom briljirao i nosio Švedsku do brončanog odličja
Foto: EPA

Švedska je osvojila brončano odličje na Europskom prvenstvu. U susretu za treće mjesto potvrdila se boljom od Njemačke te je slavila s 34:31 na krilima sjajnog Andreasa Palicek...

Šveđani su u Prvenstvo ušli kao branitelji naslova, a svojoj kolekciji medalja nakon 60 minuta borbe s Njemačkom dodali su brončanu medalju. Iako se njemačka vrsta u nastavku uspjela dići i završnicu učiniti otvorenom do kraja, presudnim se pokazalo prvo poluvrijeme.

Igraj na utakmice EP u rukometu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Šveđani su objeručke prihvatili poklone njemačke kompletne obrane koja je prvu polovicu susreta odradila rekreativno, bez kohezije, agresivnosti i pokretljivosti, a sa šuterskim učinkom posebno nije mogao biti zadovoljan Knorr (0/4).

Posebna priča u tom istom razdoblju bio je najbolji vratar Prvenstva Andreas Wolf koji je uspio zaustaviti tek dva protivnička šuta dok je na drugoj strani Palicka do odmora skupio 14 obrana, gotovo 54 posto uspješnosti. Na odmor se otišlo pri 18:12.

Početak nastavka još je jednom donio znatno drugačiju situaciju na parketu. Njemačka je ta koja je puno raspoloženija ušla u drugo poluvrijeme, a do ulaska u posljednjih 15 minuta uspjela se približiti na -3. Nakon što je Knorr pogodio za 21:24 švedska je klupa pozvala minutu odmora kako bi prekinula festival promašaja pred Wolffovim vratima.

Njemačka je nastavila s pritiskom, igrač utakmice Palicka bio je primoran vratiti se u igru, zaredao je odmah s novim obranama i unatoč vlastitom umoru nakon onakvog polufinala s Francuskom te domaćinskoj atmosferi na tribinama, Švedska je izašla kao pobjednik.

Po osam pogodaka na jednoj i drugoj strani postigli su Claar, odnosno Uscins, zahvaljujući čijem je zgoditku Njemačka u 54. minuti bila najbliža izjednačenju. Wolff se na kraju popeo do devet obrana, deset manje od imenjaka u dresu brončanog švedskog sastava.

Europsko rukometno prvenstvo, utakmica za 3. mjesto:
Švedska - Njemačka 34:31 (18:12)

FOTO: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

Europsko prvenstvo 2024., nokaut faza

za 3. mjesto

Švedska34:31Njemačka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!