Košarka

Hawksi u zadnjim sekundama do pobjede protiv Raptorsa, Sunsima nije pomogao ni odlični Booker

Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.01.2024.
Hawksi u zadnjim sekundama do pobjede protiv Raptorsa, Sunsima nije pomogao ni odlični Booker
Foto: EPA

Sinoć su na NBA parketima odigrane još četiri utakmice. Posebno se izdvaja dramatična završnica u kojoj su Atlanta Hawksi svladali Toronto Raptorse...

Treću uzastopnu pobjedu na domaćem terenu upisali su Indiana Pacersi koji su bili bolji od Memphis Grizzliesa sa 116:110. S druge strane, Memphisu je ovo bio prvi poraz nakon niza od tri pobjede.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Domaće je do pobjede predvodio Bennedict Mathurin s 24 poena i sedam skokova, dok su po 19 koševa dodali Pascal Siakam (šest skokova i šest asistencija) te Jalen Smith (deset skokova).

Najbolji je kod Grizzliesa bio Jaren Jackson Jr. s 25 poena i pet skokova, dok je Vince Williams Jr. dodao 20 koševa i osam skokova.

Nakon niza od sedam pobjeda, Phoenix Sunsi sinoć su pisali drugi uzastopni poraz. Nakon Indiana Pacersa, ovoga puta svladao ih je na svom terenu Orlando Magic koji je slavio rezultatom 113:98.

Paolo Banchero s 26 poena i sedam asistencija predvodio je Orlando, dok Sunsima nije pomogao niti Devin Booker sa svoja 44 koša. Osim njega, samo je Kevin Durant s 15 poena bio dvoznamenkast kod Phoenixa.

Peti uzastopni poraz upisali su Toronto Raptorsi, a novu tijesnu pobjedu Atalanta Hawksi. Trae Young promašio je šut kod zaostatka svoje momčadi 125:124, ali Saddiq Bey uhvatio je loptu i zakucao 1.1 sekundu prije kraja.

Young je s 30 poena i 12 asistencija predvodio Hawkse, dok je Bey dodao 26 koševa i 13 skokova. Po 24 poena kod Raptorsa ubacili su Scottie Barnes (osam asistencija) i Jordan Nwora (devet skokova, šest asistencija).

Chicago Bullsi odnijeli su pobjedu iz Portlanda gdje su svladali Trail Blazerse sa 104:96. Tako su se vratili slavljima nakon dva uzastopna poraza, dok je Portlandu ovo bio četvrti poraz u zadnjih pet utakmica.

Do pobjede ih je predvodio DeMar DeRozan s 20 koševa, sedam skokova i šest asistencija, dok je najbolji kod Blazersa bio Jerami Grant s 24 koša i sedam skokova.

NBA:
Indiana Pacers - Memphis Grizzlies 116:110
Atlanta Hawks - Toronto Raptors 126:125
Orlando Magic - Phoenix Suns 113:98
Portland Trail Blazers - Chicago Bulls 96:104

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!