Nogomet

Branitelj naslova u borbi za plasman u četvrtfinale Afričkog kupa nacija

Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.01.2024.
Branitelj naslova u borbi za plasman u četvrtfinale Afričkog kupa nacija

Senegal i Obala Bjelokosti večeras će igrati u osmini finala Afričkog kupa nacija. I dok su Bjelokošćani već na turniru promijenili izbornika, Senegalci igraju dobro i u pozitivnom su nizu...

Večeras je pred nama utakmica osmine finala Afričkog kupa nacija gdje će snage odmjeriti reprezentacije Senegala i Obale Bjelokosti. Utakmica se igra na stadionu "Charles Konan Banny" u Yamoussoukru s početkom u 21 sati, a dvoboj će suditi Pierre Atcho iz Gabona.

Igraj na Obala Bjelokosti - Senegal na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Domaćin turnira otpustio je izbornika Jean-Louisa Gasseta i prije kraja natjecanja zbog "nedovoljno dobrih rezultata", iako je momčad prošla u sljedeću fazu natjecanja. Jasno, za to su joj se itekako trebali poklopiti neki rezultati.

Nakon pobjede protiv Gvineje Bisau od 2:0, uslijedila su dva razočarenja, minimalan poraz od Nigerije i težak poraz od Ekvatorijalne Gvineje od 4:0, ali je ipak prošla dalje kao četvrta najbolja trećeplasirana ekipa, ostavivši iza sebe Ganu i Zambiju po tom pitanju.

Momčad je preuzeo Emerse Fae koji nema samostalnog trenerskog iskustva, a bio je dio momčadi koja je igrala finale Afričkog kupa nacija 2006. godine. Tada je bolji bio Egipat, a Fae se nada da se momčad može probuditi i ostvariti iznenađenje protiv vrlo jakog protivnika.

Na drugoj strani stoji im branitelj naslova Senegal. "Lavovi Teranga" već dugo ne znaju za poraz u natjecateljskoj utakmici, a skupinu su odradili bez većih poteškoća s tri pobjede. Prvo su svladali Gambiju 3:0, uslijedila je pobjeda protiv Kameruna od 3:1 te na koncu protiv Gvineje s 2:0.

Marseilleov Papa Gueye morao je izaći iz igre zbog ozljede protiv Gvineje, nije trenirao kroz protekli tjedan i njegov nastup je pod znakom pitanja, dok Abdallah Sima neće igrati do kraja turnira. Kod Obale Bjelokosti vjerojatno neće biti u kadru Sebastian Haller koji još nije upisao nastup na natjecanju.

Što su rekli

Emerse Fae, izbornik Obale Bjelokosti: "Ovo uskrsnuće, ovo kvaliificiranje bilo je teško za očekivati. Bog nam je dao drugu priliku, tako da sada imamo obvezu dati sve od sebe. Iza nas je nekoliko teških dana, prije svega psihički. Teško smo se fokusirali na posao, morali smo pustiti da nam zacijele rane nakon poraza od 4:0."

Aliou Cisse, izbornik Senegala: "Grupna faza je gotova, sada počinje novo natjecanje. Ako sutra budemo dovoljno nesretni i stvari završe loše za nas, to će nas jako spustiti na zemlju nakon silnih pohvala i lijepih stvari koje smo čuli o nama."

Mjesto, vrijeme, suci

Charles Konan Banny Stadium, Yamoussoukro, 21:00

Sudac: Pierre Atcho (Gabon)

Nedostaju

Senegal: Sima (ozljeda), Gueye pod upitnikom

Obala Bjelokosti: Haller (ozljeda)

Zadnji susret

Početkom prošle godine Senegal je slavio s minimalnih 1:0 pogotkom Mousse Ndiayea.

Prognoza

Forma na turniru i stanje u momčadi daje nam gotovo pa jasnu sliku tko bi trebao pobijediti. Večeras bi, po svemu sudeći, trebao slaviti Senegal, no s obzirom na to da se radi o utakmici na ispadanje, bit ćemo malo oprezniji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!