Košarka

Ricky Rubio vraća se košarci: 'Trenutno sam u zadnjoj fazi oporavka'

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.01.2024.
Ricky Rubio vraća se košarci: 'Trenutno sam u zadnjoj fazi oporavka'
Foto: EPA

Španjolski košarkaš Ricky Rubio završio je prošle sezone svoju NBA karijeru. Zbog psiholoških problema uzeo je stanku prošlog ljeta, a sada se vraća aktivnom igranju, ali za sada samo kroz treninge Barcelone...

Osjećam se dovoljno snažno kako bih ponovno bio na parketu, s loptom u rukama, rekao je 33-godišnji proslavljeni španjolski košarkaš Ricky Rubio.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prošlog ljeta Rubio je objavio kraj duge NBA karijere te je uzeo stanku u karijeri zbog psihičkih problema. Sada se odlučio vratiti košarci, ali tek kroz treninge u svom nekadašnjem klubu Barceloni.

"Trenutačno sam u posljednjoj fazi oporavka. Sve ide dobro i sada se nadam kako ću moći biti s igračima Barcelone na treninzima. Želim da sve bude bez obaveza i da takav moj plan ne remeti nikakve klupske planove", izjavio je Rubio.

Počekom siječnja ove godine Rubiju je i službeno istekao ugovor s njegovim posljednjim klubom Clevelandom, a tijekom NBA karijere je igrao za Minnesotu, Utah i Phoenix.

U NBA ligu je došao iz Barcelone za koju je igrao dvije sezone i osvojio Euroligu 2010., a prije toga je četiri sezone proveo u Joventutu iz Badalone, s kojim je 2008. bio pobjednik Eurokupa. Minnesota ga je izabrala u prvom krugu NBA drafta 2009. kao peti izbor. Tijekom NBA karijere Rubio je postizao 10,8 koševa i imao 7,4 asistencija po utakmici.

Bio je neizostavni član španjolske reprezentacije s kojom je 2019. osvojio naslov svjetskog prvaka i bio proglašen najboljim igračem tog turnira. U kolekciji ima još i dva zlata (2009. i 2011.) te dvije bronce (2013. i 2017.) s europskih prvenstava, kao i srebro iz Pekinga 2008. te broncu iz Rio de Janeira 2016. godine s Olimpijskih igara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!