Zimski sportovi

[VIDEO] Zrinka Ljutić uoči Kronplatza: 'Staza je zahtjevna, ali volim izazov'

Filip Mihoković • ponedjeljak, 29.01.2024.
[VIDEO] Zrinka Ljutić uoči Kronplatza: 'Staza je zahtjevna, ali volim izazov'
Foto: EPA

Najbolje skijašice na svijetu odmjerit će snage u veleslalomu na Kronplatzu. Tamo će nastupiti i Zrinka Ljutić koja je ostvarila odličan nastup u Jasni te će pokušati nastaviti sjajnu formu i u Italiji...

Zrinka Ljutić u slovačkoj Jasni prošlog vikenda ostvarila je najbolji rezultat karijere u veleslalomu, a zatim i u slalomu. Trenutno je 11. u ukupnom poretku i vodeća u poretku mladih skijašica. Ljutić je tek nedavno napunila 20 godina, a otkrila je da se osjeća pozitivno prije veleslaloma u Kronplatzu:

Igraj na na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Dobro se osjećam prije Kronplatza, nakon Jasne sam se odmorila i imala neke lijepe trenutke s obitelji. Trenirala sam dva dana veleslalom i danas sam također trenirala ovdje na Kronplatzu i sutra je utrka. Dobro se osjećam i mislim da sam u dobroj formi."

Na Kronplatzu je 20-godišnja skijašica ostvarila neke od prvih sjajnih rezultata u svojoj karijeri, a sama tvrdi da voli talijansku stazu iako je podosta zahtjevna:

"Ovdje je bio jedan od mojih prvih bodova i boljih rezultata u veleslalomu. Volim ovu stazu, dosta je zahtjevna, ali volim izazov."

Ljutić nije imala mnogo vremena proslaviti rezultate u Slovačkoj, budući da od tada nije prošlo niti punih tjedan dana, a hrvatska reprezentativka objasnila je da se dojmovi iz Jasne još nisu u potpunosti slegli:

"Svi dojmovi nisu se još slegli, ali lijepo mi je vraćati se, vraćati film unazad i proživljavati natrag te trenutke, poput ulaska u cilj druge vožnje u slalomu. Jako sam ponosna na cijeli tim i zadovoljna tim rezultatom i prvenstveno, skijanjem koje sam pokazala."

Ljutić će pokušati nastaviti sjajnu formu 30. siječnja u Kronplatzu s početkom od 10:25 sati.

FOTO: EPA/ANTONIO BAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!