Nogomet

Branitelj naslova preokretom protiv Palestine do četvrtfinala Azijskog kupa

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.01.2024.
Branitelj naslova preokretom protiv Palestine do četvrtfinala Azijskog kupa
Foto: EPA

Katar nastavlja bitku za obranu naslova azijskog prvaka, prošao je u četvrtfinale nakon velike borbe i tijesne 2:1 pobjede protiv Palestine…

Katar je uz ponešto problema ipak uspio izboriti prolaz u četvrtfinale Azijskog kupa. Palestina se pokazala kao neugodan i čvrst protivnik, ali kvalitetniji Katar ipak je na kraju slavio.

Igraj na utakmice Azijskog kupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prije četiri godine Katar je apsolutno izdominirao Azijskim kupom, osvojio ga je uz stopostotan učinak i impresivnu gol razliku 19:2. I ovdje je zasad stopostotan s tim što do ovog susreta nije primio niti jedan gol.

Palestina je ipak pronašla put do mreže Meshaala Barshama, čak je i vodila, ali pobjeda je ipak pripala branitelju naslova koji je okrenuo rezultat i zadržao vodstvo do kraja.

U 37. minuti Palestina je iznenadila Katar i stigla je do vodstva preko napadača Charleroija Odaya Dabbagha, međutim nije dugo Palestina bila u plusu.

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela jedan od najboljih katarskih strijelaca u povijesti Hasan Al Haydos zabio je za poravnanje. Odmah na početku drugog dijela dosuđen je kazneni udarac, a odlični Akram Afif zabija za preokret.

Ostalo je 2:1 i Katar je izborio prolaz u četvrtfinale gdje će igrati protiv Uzbekistana ili Tajlanda.

Azijski kup, osmina finala:
Katar - Palestina 2:1

FOTO: EPA/Noushad Thekkayil

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!