Nogomet

Poznata još dva četvrtfinalista Afričkog kupa nacija, domaćin izbacio branitelja naslova

Branimir Korać • utorak, 30.01.2024.
Poznata još dva četvrtfinalista Afričkog kupa nacija, domaćin izbacio branitelja naslova
Foto: EPA

Zelenortska Republika i Obala Bjelokosti igrat će u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija. Zelenortska Republika eliminirala je Mauritaniju dok je Obala Bjelokosti bila bolja od Senegala…

U prvom dvoboju osmine finala u ponedjeljak Zelenortska Republika igrala je protiv Mauritanije i upisala je pobjedu 1:0. Dugo je lomila otpor Mauritanija i uspjela je u samoj završnici susreta.

Igraj na utakmice Afričkog kupa nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U 87. minuti vratar Mauritanije Babacar Niasse zakasnio je u izlasku na ne baš najsretniju povratnu loptu, iskoristio je to Benchimol koji prvi dolazi do lopte, vratar ga ruši i dosuđen je kazneni udarac. Izveo ga je Ryan Mendes i donio pobjedu Zelenortskoj Republici.

Kod Mauritanije "Varaždinac" Lamine Ba igrao je cijelu utakmicu.

Ismael Diallo kod Obale Bjelokosti nije ulazio u igru, a njegova reprezentacija boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacila je Senegal, branitelja naslova.

Senegal je dobro krenuo i poveo je već u četvrtoj minuti preko Habiboua Dialla i tu prednost držao je sve do završnice susreta. U završnici je Obala Bjelokosti izjednačila, Mendy je skrivio kazneni udarac, a Franck Kessie u 86. minuti iz kaznenog udarca zabija za 1:1.

U produžecima pogodaka nije bilo i odluka je pala u raspucavanju gdje jedino Moussa Niakhate nije bio precizan, pogodio je vratnicu i Obala Bjelokosti prolazi dalje.

Zelenortska Republika u četvrtfinalu igrat će protiv Maroka ili Južne Afrike, a Obala Bjelokosti protiv Malija ili Burkine Faso.

Afrički kup nacija, osmina finala:
Zelenortska Republika - Mauritanija 1:0
Senegal - Obala Bjelokosti 4:5 penali, 1:1

FOTO: EPA/LEGNAN KOULA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!