Nogomet

Mancini nakon što je napustio teren prije kraja raspucavanja: ‘Ispričavam se, mislio sam da je gotovo'

Mario Borko • srijeda, 31.01.2024.
Mancini nakon što je napustio teren prije kraja raspucavanja: ‘Ispričavam se, mislio sam da je gotovo'
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Saudijska Arabija poražena je nakon jedanaesterca u osmini finala Azijskog kupa od Južne Koreje. Proslavljeni Talijan na klupi Saudijaca, Roberto Mancini, napustio je teren prije odlučujućeg udarca s bijele točke i tako ostavio navijače u čudu…

U osmini finala Azijskog kupa gledali smo uzbudljivu i vrlo dramatičnu utakmicu u kojoj je Južna Koreja nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, 1:1 (4:2), izbacila Saudijsku Arabiju. Ipak nakon utakmice najviše se pričalo o potezu saudijskog izbornika Roberta Mancinija koji je napustio teren i otišao u svlačionicu prije završetka raspucavanja.

Igraj na utakmice Azijskog kupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Saudijci su poveli početkom drugog dijela i taj su rezultat držali do devete minute sudačke nadoknade kada su primili izjednačujući pogodak. U produžetku nije bilo zgoditaka pa se pristupilo izvođenju udaraca s bijele točke. U prve dvije serije igrači obje momčadi bili su precizni, zatim korejski vratar najprije brani udarac Samija Al-Najeija, Gue-sung Cho bio je precizan, a Hyeon-woo Jo upisuje još jednu obranu i dovodi svoju momčad na prag pobjede.

U tom trenutku Roberto Mancini odlazi u svlačionicu usprkos tome što Korejci moraju zabiti još jedan jedanaesterac kako bi prošli dalje. U konačnici su to i ostvarili, ali potez talijanskog stratega nije prošao nezamijećeno kod navijača koji su to protumačili kao da je odustao od svoje momčadi.

“Ispričavam se što sam prije vremena napustio teren, mislio sam da je gotovo. Nisam htio pokazati manjak respekta niti nikoga poniziti. Želim zahvaliti svojim igračima na svemu što su učinili, vidno napreduju. Svi zajedno smo kao grupa napravili veliki napredak, funkcionirali smo kao momčad punih mjesec dana i to je važno za budućnost“, rekao je Mancini nakon utakmice.

Nakon što je s Italijom osvojio Europsko prvenstvo 2021. godine, nije se uspio plasirati na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Ipak ostaje izbornik do prošlog ljeta kada je nakon završnog turnira Lige nacije odlučio napustiti klupu, a naslijedio ga je Luciano Spalletti. Mancini je u rujnu preuzeo Saudijsku Arabiju, a hoće li nakon ovog mini incidenta i dalje ostati na klupi doznat ćemo uskoro.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!