Nogomet

Luka Vušković ima novi klub, odlazi na posudbu u Poljsku

Mario Borko • srijeda, 31.01.2024.
Luka Vušković ima novi klub, odlazi na posudbu u Poljsku
Foto: Mario Strmotić/HINA

Tottenham i Hajduk Luku Vuškovića do ljeta šalju na posudbu u desetu momčad poljskog prvenstva, Radomiak Radom…

Igrač koji je ostvario najskuplji izlazni transfer u povijest Hajduka, Luka Vušković, odlazi na posudbu u poljskog prvoligaša Radomiak Radom. Tamo bi talentirani stoper trebao ostati do ljeta i skupiti što više minuta prije nego što karijeru nastavi na višem nivou.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Podsjetimo Vuškoviću je tek 16 godina i u Tottenham odlazi na ljeto 2025. godine kada će postati punoljetan. Hajduk je očito procijenio da mu, još uvijek kadet, ne može pomoći u borbi za naslov i da je najbolje za njega da skuplja što više minuta na seniorskoj razini.

Radomiak Radom se trenutno nalazi na desetom mjestu od 18 klubova u poljskom prvenstvu, sa samo šest bodova iznad zone ispadanja. Klub je u prosincu preuzeo novi trener Maciej Kedziorek kojem je ovo prvi samostalni angažman u najvišem rangu, do sad je radio kao pomoćni trener.

Teško je naći neke poveznice između poljskog kluba, Hajduka i Tottenhama, ali vjerojatno su dane neke garancije po kojima će mladi hrvatski reprezentativac dobiti zadovoljavajuću minutažu. Posudba bi trebala trajati do ljeta.

Mladi stoper je do sad skupio 11 nastupa za Hajduk, ali nijedan u aktualnoj sezoni. Prema Transfermarktu procijenjena vrijednost mu je sedam milijuna eura, a Tottenham ga je platio oko 14. O kakvom se talentu radi dovoljno govori činjenica da je drugi najvrjedniji igrač SuperSport HNL-a, a u svojoj generaciji je četvrti najskuplji igrač na svijetu. Na prvom mjestu je igrač Barcelone Lamine Yamal.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!