Rukomet

Podravka Vegeta za nastavak sezone ostala bez jedne od najboljih igračica

Mario Borko • srijeda, 31.01.2024.
Podravka Vegeta za nastavak sezone ostala bez jedne od najboljih igračica
Foto: Saša Miljević/PIXSELL

Tina Barišić prije desetak dana na utakmici Europske lige zadobila je tešku ozljedu koljena zbog koje će propustiti nastavak sezone, a iz kluba su otkrili da je uspješno operirana…

Rukometašice Podravke Vegete 11 mjeseci ne znaju za poraz, a trenutno su vodeće i u domaćem prvenstvu i u skupini Europske lige. Ipak na posljednjoj europskoj utakmici protiv norveškog Storhamara teško se ozlijedila Tina Barišić, za koju je sezona nažalost završena.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Splićanka se ozlijedila u samoj završnici susreta, a teren je napustila na nosilima. Nakon pregleda utvrđeno je da se radi o rupturi prednjeg križnog ligamenta i nepotpunoj rupturi medijalnog kolateralnog ligamenta uz kontuzije lateralnog kondila femura i stražnjeg dijela lateralnog kondila tibije. Iz kluba su objavili da je 23-godišnjakinja uspješno operirana i da joj žele što uspješniji i brži povratak na teren.

Barišić je nastupila za Hrvatsku na Europskom prvenstvu 2022. i Svjetskom prvenstvu 2023. godine. Prošle sezone s 20 golova u šest utakmica bila je druga najefikasnija igračica Podravke u Europskoj ligi. U ovoj sezoni je u samo tri nastupa stigla do brojke od 17 golova i trenutno je peta najbolja strijelkinja natjecanja.

Trener Ivica Obrvan će morati pronaći način kako kompenzirati rupu nastalu na poziciji lijeve vanjske. Koprivničanke danas od 18 sati u domaćem prvenstvu dočekuju Koku, a za vikend putuju u Norvešku na novi ogled protiv Storhamara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!