Automoto

Motorsport: Lewis Hamilton jako blizu prelaska u Ferrari

Petar Jenjić • četvrtak, 01.02.2024.
Motorsport: Lewis Hamilton jako blizu prelaska u Ferrari
Foto: EPA

Na korak od velikog transfera je Lewis Hamilton, piše Motosport. Britanski vozač Formule 1 mogao bi napustiti redove Mercedesa i postati novi vozač Ferrarija...

Zimski prijelazni rok u nogometu u punom je jeku, a najveća vijest po pitanju transfera mogla bi se dogoditi u jednom sasvim drugom sportu - Formuli 1.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prema pisanju američkog Motorsporta, Lewis Hamilton bi u sljedećoj kalendarskoj godini trebao postati novi vozač Ferrarija.

"Pregovori su u naprednoj fazi i do kraja tjedna sve bi moglo biti dogovoreno. Još nije jasno je li ugovor potpisan", ističe Motorsport koji dodaje da je Ferrari već neko vrijeme zainteresiran za Hamiltona, ali je do sada te ponude odbijao.

Zadnje dvije sezone bile su jako turbulentne za Mercedes, njegovu trenutnu momčad, a Ferrari je postao još konkretniji i bliži dovođenju dugo željenog vozača.

Hamilton je prošle godine potpisao višegodišnji ugovor s Mercedesom za 2024. i 2025., ali sada se čini da je sljedeća sezona tek bila opcionalna.

Ako potpiše za Ferrari, moći će mu se priključiti u sljedećoj kalendarskoj godini. Obje momčadi odbile su komentirati situaciju.

Podsjetimo, zadnji Ferrarijev vozač s titulom prvaka je Kimi Raikkonen iz 2007. godine, a posljednji naslov u konstruktorima stigao je godinu dana kasnije. U svoje redove sada bi mogli dovesti sedmerostrukog svjetskog prvaka.

FOTO: EPA/DARRON CUMMINGS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!