Košarka

Lakersi bez LeBrona i Davisa iznenadili u Bostonu, Sixersi bez Embiida slavili kod Jazza

Branimir Korać • petak, 02.02.2024.
Lakersi bez LeBrona i Davisa iznenadili u Bostonu, Sixersi bez Embiida slavili kod Jazza
Foto: EPA

Iako su nastupili bez glavnih zvijezda, Los Angeles Lakersi i Philadelphia 76ersi upisali su pobjede. Lakersi su slavili u Bostonu, a Sixersi u Salt Lake Cityju...

Boston Celticsi podbacili su kod kuće protiv Los Angeles Lakersa. Trebao je to biti lagan posao za Celticse, Lakersi su bili bez LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa, ali bez obzira na to slavili su proti Bostona koji je bio praktički kompletan.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Svi smo mi talentirani igrači, a ovo je bila prilika da svijetu pokažemo što možemo. Prije utakmice smo se skupili i rekli da je najmanje što možemo izaći van i pružiti sve od sebe", rekao je nakon susreta Austin Reaves.

Reaves je bio prvo ime susreta, ubacio je 32 poena (7/10 trica), a po 16 poena dodali su Jaxson Hayes (deset skokova) i D'Angelo Russell (osam skokova, 14 asistencija). Kod Bostona Jayson Tatum ubacio je 23 poena uz sedam skokova, a po 17 poena ubacili su Kristaps Porzingis (sedam skokova) i Sam Hauser (5/9 trica).

New York Knicksi bili su bolji od Indiana Pacersa. Slavili su sa 109:105 boljom igrom u završnici. Pacersi su vodili 100:99, ali Knicksi nakon toga rade seriju 8:0 i odlaze do pobjede.

Knickse su predvodili Jalen Brunson s 40 poena i pet skokova, Donte DiVincenzo s 20 poena te s po 12 poena Precious Achiuwa (16 skokova) i Ian Hartenstein (19 skokova). Kod Indiane Jalen Smith upisao je 20 poena i devet skokova, a ascal Siakam 18 poena i sedam skokova.

Tijesnu pobjedu upisala je Philadelphia koja je gostovala kod Jazza. Sixersi su tijesno slavili sa 127:124 iako su ostali bez Joela Embiida na neko vrijeme zbog ozljede meniskusa u susretu protiv Warriorsa.

Briljirao je Tyrese Maxey s 51 poenom, a 28 poena i sedam asistencija imao je Tobias Harris. Kod Jazza Lauri Markkanen imao je 28 poena i deset skokova. Dok Luka Šamanić ponovno nije igrao.

Cleveland je u gostima slavio protiv Memphisa sa 108:101 u susretu u kojem je svakoj momčadi pripalo po jedno poluvrijeme. Cleveland je to bolje iskoristio i u drugom poluvremenu preokretom stigao do pobjede.

Donovan Mitchell ubacio je 25 poena uz sedam asistencija, a Caris LeVert dodao je 16 poena. U domaćem sastavu Jaren Jackson ubacio je 25 poena uz po pet skokova i asistencija.

NBA:
Boston Celtics - Los Angeles Lakers 105:114
New York Knicks - Indiana Pacers 109:105
Utah Jazz - Philadelphia 76ers 124:127
Memphis Grizzlies - Cleveland Cavaliers 101:108

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!