Košarka

Trojica debitanata predvode rezerve za NBA All-Star utakmicu

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 02.02.2024.
Trojica debitanata predvode rezerve za NBA All-Star utakmicu
Foto: EPA

Nakon što su objavljene startne petorke za NBA All-Star dvoboj, liga je objavila i koji su igrači među rezervama. Očekuje se kako ovo neće biti konačan popis zbog problema s ozljedama.

U četvrtak je NBA liga objavila pričuve za All-Star utakmicu, sa Stephenom Curryjem iz Golden State Warriorsa koji je deseti put ušao u momčad Zapadne konferencije, a NBA igrač mjeseca u siječnju, Devin Booker iz Phoenix Sunsa, četvrti je put izabran u All-Star momčad.

Igraj na NBA utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osim njih dvojice pričuve momčadi Zapadne konferencije su centar Los Angeles Lakersa Anthony Davis, kojem je ovo deveti nastup u All Star momčadi, zatim suigrači iz Minnesota Timberwolvesa Anthony Edwards i Karl-Anthony Towns te suigrači iz Los Angeles Clippersa Kawhi Leonard i Paul George.

Suigrači iz New York Knicksa Jalen Brunson i Julius Randle predvode skupinu pričuva momčadi Istoka.

Rezerve Istočne konferencije su centar Miami Heata Bam Adebayo, krilo Orlando Magica Paolo Banchero, bek Celticsa Jaylen Brown, bek Philadelphia 76ersa Tyrese Maxey te bek Cleveland Cavaliersa Donovan Mitchell.

Po sedam rezervnih igrača iz svake konferencije odabrali su treneri. All-Star utakmica se igra 18. veljače u Indianapolisu.

Od ranije su poznata imena startera koji su birani kombinacijom glasova navijača te glasova komisije za medije i igrača. Tako su u prvoj petorci Istoka kapetan Giannis Antetokounmpo (Bucks), Jayson Tatum (Celtics), Joel Embiid (76ers), Tyrese Haliburton (Pacers) i Damian Lillard (Bucks).

Starteri Zapada su kapetan LeBron James (Lakersi), Kevin Durant (Sunsi), Nikola Jokić (Nuggets), Shai Gilgeous-Alexander (Thunder) i Luka Dončić (Mavericks).

Maxey, Brunson i 21-godišnji Banchero prvi put nastupaju u All-Star momčadi.

NBA povjerenik Adam Silver moći će odabrati zamjenu za bilo kojeg igrača koji ne može igrati na All-Star utakmici.

No kako se sada čini, Silvera čeka puno posla. Knicksi su objavili da će Randle propustiti dva do tri tjedna zbog iščašenog ramena, dok je Philadelphia otkrila da Embiid ima ozljedu meniskusa u lijevom koljenu i da se ne zna kada bi se mogao vratiti na teren.

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!