Nogomet

Karoglan: 'Nismo premladi da nas poraz može satrati, a Brekalo će igrati od prve minute'

Mihaela Bradovski • petak, 02.02.2024.
Karoglan: 'Nismo premladi da nas poraz može satrati, a Brekalo će igrati od prve minute'
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Hajduk u subotu od 17:30 sati gostuje kod Osijeka. Mislav Karoglan svjestan je težine posla, ali vjeruje u kvalitetu svoje momčadi...

Hajduk je u nastavak sezone ušao porazom od Rijeke koja je slavila na Poljudu preokretom s 2:1. Mislav Karoglan svjestan je da se ne može u svakoj utakmici do pobjede.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Svi gube bodove, vidjeli smo Dinamo protiv Lokomotive, Rijeku protiv Slavena, nijedan poraz nije dobar, ali doći će prije ili poslije. Međutim momčad zna da je nemoguće sve pobijediti, ovo je maraton i moramo biti strpljivi. Imali smo realan i pošten sastanak na kojem smo detektirali neke stvari koje su boljele više od poraza."

Nikola Kalinić može pomoći u određenom dijelu.

"Iza njega je solidan broj treninga, naravno da ima snage za više od 30 minuta, ali na meni je da procijenim. Livaja ide kao podrška s nama."

Karoglan je dobro upoznat s Osijekom.

"Znam dovoljno, nisu previše mijenjali, imaju jake i slabije strane. Međutim imali smo veliki fokus na nama, protivnik je jak i kvalitetan, stadion vrhunski, ne vidim da je neka razlika u odnosu na prije."

Poraz od Rijeke nije pokolebao momčad.

"Nismo premladi da nas poraz može satrati. Ovo je iskusna momčad koja je prošla puno toga, ali naravno da smo pričali. I dalje dijelimo prvo mjesto, sve je to u bod, bit će i sutra, gubit će se bodovi i dalje. Moramo vratiti duh koji nas je krasio, euforija je prirodna u Dalmaciji, ali ovo je maraton i troboj i tko bude najkonstantniji imat će prednost."

Brekalo?

"Hoće, igrat će od prve minute."

Karoglan nema problem s imperativom pobjede u ovom susretu jer je on u Hajduku uvijek prisutan.

"Uvijek je imperativ pobjede kada si trener i igrač Hajduka. Kada to ne bude, neće biti nešto u redu s klubom. Uvijek se tako postavljamo, svi moraju biti svjesni da je razdoblje malo teže, ali Hajduk će biti samo jači, vraćaju se igrači, Marko će ozdraviti, Sigur i Sahiti će se očistiti, završava Afrički kup nacija, Perišić će nam doći..."

Zekić smatra da se i Osijek može uključiti u borbu za titulu.

"Zdrava logika, dok god igra matematika i dok imaš tradiciju, treba tako razmišljati, u nogometu je sve moguće, meni je to normalno."

Karoglan je uvjeren da aktualni kadar može otići do kraja.

"Mogu, imamo jako dobru ekipu, očekujem da smo 13. kada najkasnije završava Afrički kup nacija svi na okupu osim Ivana. Ako se došuljamo u zdravom izdanju u kasnije faze prvenstva da možemo biti na vrhuncu bit će dobro, ali svaki detalj je bitan i ozljede, izostanci. Imamo veliku širinu, ali uvijek postoje nositelji, vjerujem u ekipu i da možemo ispuniti ciljeve."

Od Osijeka očekuje agresivnu i čvrstu igru.

"Znam da su po prirodi agresivna momčad i takvima ih očekujem."

Dosta toga lošeg poklopilo se Hajduku u susretu s Rijekom.

"Čovjek planira, a Bog se smije. Dolaze iskušenja i nepredviđene situacije. Koliko se stvari trebalo poklopiti Obali Bjelokosti pa je Gana dobila dva gola u 90. minuti. Trebaš biti spreman na sve, zato Hajduk plaća 20 plus igrača i svi moraju biti spremni", kaže Karoglan i dodaje:

"Svaka iduća je najbitnija i finale, iza toga je još 15 finala. Fokus je na izvedbi, a ne da stalno gledamo tablicu i o tome smo pričali ovaj tjedan. "

Što se tiče eventualnih pojačanja, konkretno na lijevom boku?

"Iskreno ne znam, zadovoljan sam momčadi koju imam, ovo što imamo na bokovima je vjerojatno to s čim idemo ispuniti ciljeve, ne očekujem ništa."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!