Nogomet

Ferenčina nakon visoke pobjede nad Rudešom: 'Izgledamo kao ozbiljna ekipa'

Filip Mihoković • subota, 03.02.2024.
Ferenčina nakon visoke pobjede nad Rudešom: 'Izgledamo kao ozbiljna ekipa'
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Slaven Belupo je otvorio 21. kolo SuperSport HNL-a visokom pobjedom protiv Rudeša. Momčad Roya Ferenčine tako je došla na bod zaostatka od šestoplasirane Gorice koja će zatvoriti kolo susretom protiv Dinama, a trener je bio zadovoljan izgledom momčadi na terenu...

Slaven Belupo Roya Ferenčine golijadom od četiri pogodaka slavio je 4:0 protiv Rudeša. U strijelce su se upisali Ivan Lepinjica i Benedik Mioč, a Tomislav Štrkalj bio je odgovoran za dva gola i asistenciju. Posljednjeplasirani Rudeš ostao je tako na četiri osvojena boda, dok se momčad iz Koprivnice približila šestoplasiranoj Gorici koji ima bod više, ali i utakmicu ovog kola protiv Dinama. Ferenčina sve zasluge daje svojim igračima:

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Bila je odlična utakmica mojih igrača, ušli smo skroz ozbiljno, na sto posto naših mogućnosti. Pokazali smo dobru igru, zabili smo četiri gola, imali smo dosta šansi i mislim da su gledatelji koji su došli na stadion mogli uživati u utakmici. Zadovoljan sam pobjedom, no zadovoljniji sam činjenicom da nismo primili gol. To nam je bio jedan od ciljeva, uz onaj da izgledamo kao ozbiljna ekipa. Dečki su danas bili agresivni, borbeni, rastrčani i zaigrani, tako da svaka im čast."

Trener Belupa bio je zadovoljan izvedbom momčadi tijekom svih 90 minuta te je zaključio da momčad konačno izgleda kao ozbiljna ekipa:

"Imali smo šansi i u prvome i u drugome poluvremenu, stvarno smo svi bili raspoloženi. Na kraju je ispalo četiri gola, a moglo je biti i više. Zadovoljni smo pobjedom, zadovoljni smo što nismo primili gol i izgledamo kao ozbiljna ekipa."

Postojale su brige za realizaciju Slavena na lijevoj strani nakon odlaska najboljeg igrača Arbera Hoxhe u zimskom prijelaznom roku. Trener je bio zadovoljan igračima koji su zamijenili Kosovara, ali u ovakvoj izvedbi, ne želi posebno izdvajati pojedince:

"Od početka je igrao Šakota, a poslije smo stavili Kajmakova koji je sam završio na toj strani. Rotiramo krila, ali ne bih izdvajao igrače, mislim da smo kao kolektiv bili odlični i zato je to rezultiralo tim pogocima i našom pobjedom."

Sada Belupo u sljedećem kolu čeka gostovanje protiv Hajduka, a Ferenčina se tamo nada sličnoj izvedbi poput današnje:

"Idemo otvoreno igrati na Poljud. Znamo da su oni favoriti i klub koji se bori za prvaka države, ali mi imamo vjeru u svoje mogućnosti. Nadam se da ćemo tamo odigrati sličnu utakmicu pa što bude."

Danas se posebno istaknuo Tomislav Štrkalj koji je upisao dva gola i asistenciju, dok Ferenčina ističe da je igrač od izrazite važnosti za momčad i kada direktno ne pridonosi pogocima:

"Štrkalj je pošten igrač u nogometnom smislu, nije da samo zabija i asistira. Trkački odradi velik dio posla u obrambenim segmentima, a u napadu je ostvario dva pogotka i asistenciju. O njemu mogu reći samo sve najbolje, a nadam se da će tako i nastaviti."

Na pitanje je li mu draža ova pobjeda od one protiv Osijeka, trener Belupa nije se mogao odlučiti budući da su u obje utakmice djelovali impresivno:

"To su naše dvije najbolje utakmice, teško je reći koja je bolja. Danas smo zabili četiri gola, ali u onoj utakmici smo puno promašili. SLične su utakmice, ali što se tiče ulaska u utakmicu, obje su bile odlične, teško je reći koja je bolja."

Benedik Mioč osmim se pogotkom izjednačio s vodećim strijelcem SuperSport HNL-a, Ramonom Mierezom te došao ispred Marka Livaje, Mije Caktaša i Frana Brodića. Ferenčina je Miočevu sjajnu golgetersku formu već isticao, a posebno ističe da se radi o veznom igraču u vrhu liste strijelaca:

"Govorio sam i na prošlim pressicama da je Mioč odličan igrač i naš vođa svlačionice skupa s Božićem. S time da je on vezni igrač, dok su svi ostali najbolji strijelci špice, tako da je njemu i teže doći do gola, a uz to ima i asistencije tako da se radi o odličnom učinku jednog fenomenalnog igrača."

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!