Nogomet

Vratar JAR-a obranio četiri penala i odveo momčad u polufinale

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 04.02.2024.
Vratar JAR-a obranio četiri penala i odveo momčad u polufinale
Foto: Martina Japundžić

Vratar Južnoafričke Republike Ronwen Williams obranio je čak četiri penala u raspucavanju protiv Zelenortske Republike, u borbi za polufinale Afričkog kupa nacija. Nakon 120 minuta igre nije bilo golova...

Nogometna reprezentacija Južnoafričke Republike posljednji je polufinalist ovogodišnjeg izdanja Afričkog prvenstva nakon što je u četvrtfinalu u Yamoussoukru boljim izvođenjem penala izbacila Zelenortske Otoke s 2:1 (0-0, 0-0).

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tijekom 120 minuta igre nije bilo pogodaka, a prilikom raspucavanja jedanaesteraca u junaka je izrastao vratar i kapetan JAR-a Ronwen Williams koji je obranio udarce čak četvorici izvođača Zelenortskih Otoka.

Za JAR je ovo četvrti ulazak u polufinale Afričkog prvenstva, sva tri prethodna ostvarila je u svom "zlatnom" razdoblju od 1996., kada je osvojila i naslov prvaka na svom terenu, do 2000. godine.

S druge strane Zelenortskim Otocima je ovo bilo četvrto pojavljivanje na završnom turniru, drugi put su stigli do četvrtfinala, no u polufinale još uvijek nije uspjela doći.

U polufinalu će JAR igrati protiv Nigerije koja je u petak s 1:0 pobijedila Angolu. U drugom polufinalu igrat će domaćin Obala Bjelokosti, koji je ranije u subotu u Bouakeu svladao Mali s 2:1 nakon produžetka, te DR Kongo, koji je u petak bio bolji od Gvineje s 3:2

Polufinala su na programu 7. veljače.

Afrički kup nacija, četvrtfinale:
Zelenortska Republika - JAR 0:0 (1:2 nakon penala)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!