Zimski sportovi

Kolega: 'Prva vožnja mogla je bolje, s drugom sam zadovoljan'

Petar Jenjić • nedjelja, 04.02.2024.
Kolega: 'Prva vožnja mogla je bolje, s drugom sam zadovoljan'
Foto: EPA

Samuel Kolega i Filip Zubčić dali su svoj komentar na današnju utrku u Chamonixu. Kolega je završio kao sedmi, a Zubčić na 23. mjestu...

Jako dobar plasman u Chamonixu ostvario je Samuel Kolega koji je s 20. skočio na sedmo mjesto.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Chamonix je gotov, dobro je legao. Prva vožnja mogla je bolje, a s drugom sam zadovoljan. Bilo je dobrih zavoja i ne znam što bih promijenio. Nadamo se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Odmah čim su se slegli dojmovi, vidio sam zaostatak 1.40 sekundi, to je ništa. Uvjeti mi odgovaraju, dobro smo trenirali na Sljemenu i sve smo dobro pripremili. Dao sam sve od sebe."

U jednom dijelu druge vožnje kao da mu je "zapela" skija.

"Osjetio sam da sam malo zapeo, bilo je mekano. Malo je otišao tempo i zadnjih deset, 15 vrata do cilja možda je otišlo i postolje."

Filip Zubčić prvu vožnju završio je na 22., a na kraju na 23. mjestu.

"Druga vožnja je bila dobra šansa, uvjeti su bili sve teži i teži. Dalo se napasti, Yule je to dobro iskoristio. Bilo je sve moguće, ali nije bio moj dan. Pozitivno je što sam završio i uzeo nešto bodova. Žao mi je što Samuel nije na postolju, ali kao što je rekao, da mala greškica na ravnici ga je koštala. Opet lijep dan za naše skijanje."

Respekt prema stazi?

"Možda podsvjesno, međutim, prvu sam vožnju prošao među 30, a u drugom sam znao da moram na sve ili ništa. Ako ovdje kalkuliraš, nije dobro. Nisam se najbolje osjećao, nisam uhvatio od početka ritam. Probao sam, nisam uspio, ali idemo dalje."

Istok Rodeš nije završio utrku.

"Rekao bi da na treningu najbrže skija od svih. Nadam se da će to i na utrci pokazati, ali duga je sezona. Kad mu se poslože dvije dobre vožnje, može napraviti izvrstan rezultat."

"Putujemo za Bansko, tamo nas čekaju veleslalom i slalom. Onda je manja pauza pa put u Ameriku", dodao je Zubčić.

FOTO: EPA/ANNA SZILAGYI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!