Tenis

Belgijski par svladao Dodiga i Pavića, Hrvatska više nema pravo na poraz

Branimir Korać, Petar Jenjić • nedjelja, 04.02.2024.
Belgijski par svladao Dodiga i Pavića, Hrvatska više nema pravo na poraz
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Belgija je stigla do drugog boda u Davis Cup dvoboju u Varaždinu, par Gille i Vliegen slavio je protiv Ivana Dodiga i Mate Pavića nakon velike borbe u tri seta...

Nakon 1-1 u prvom danu Davis Cup dvoboja između Hrvatske i Belgije, dvoboj parova nekom je donosio meč loptu, a u konačnici Belgijci su bili uspješniji i poveli su s 2-1. Vodila se velika bitka, a odluka je pala u tie-breaku trećeg seta.

Igraj na Davis Cup na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Znalo se da će Ivan Dodig i Mate Pavić imati težak posao. Na drugoj strani stajao je belgijski dvojac Sander Gille/Joran Vliegen koji godinama igra zajedno i do sada je osvojio sedam ATP turnira.

Odmah u prvom gemu hrvatska kombinacija stigla je do breaka i vodstva od 2:0, da bi u sedmom gemu još jednom oduzeli servis protivniku. Nisu dopustili nijednu break šansu protivniku.

Prva četiri gema drugog seta nisu donijela break, a onda su Belgijci uspjeli doći do svog prvog. Jednu break šansu imali su Dodig i Pavić za povratak u set, ali nisu je iskoristili.

U trećem setu breakova nije bilo, najbliže oduzimanju servisa bili su Dodig i Pavić u drugom gemu kada su propustili 15:40. Odluka je pala u tie-breaku gdje su i jedni i drugi držali svoj servis do 4:3 kada Belgijci rade dva mini breaka, dolaze do 6:3 i ubrzo bilježe pobjedu.

Nakon ovog meča slijedi dvoboj između Duje Ajduković i Zizoua Bergsa, Belgija vodi 2-1 i jedna pobjeda dijele je od konačnog slavlja.

Davis Cup:
Ivan Dodig/Mate Pavić - Sander Gille/Joran Vliegen 6:2, 3:6, 6:7(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!