Nogomet

Victor Osimhen pod upitnikom za nastup u polufinalu Afričkog kupa nacija

Filip Mihoković • utorak, 06.02.2024.
Victor Osimhen pod upitnikom za nastup u polufinalu Afričkog kupa nacija
Foto: EPA

S obzirom na nelagodu u abdomenu, glavni strijelac Nigerije, Victor Osimhen, vrlo je neizvjestan za polufinale Afričkog kupa nacija protiv Južne Afrike koje će se odigrati u srijedu.

Victor Osimhen bi mogao propustiti polufinale Afričkog kupa nacija protiv Južne Afrike u srijedu s početkom u 18 sati. Pogođen nelagodom u abdomenu, napadački as Nigerije vrlo je neizvjestan za utakmicu te nije otputovao u ponedjeljak navečer s ostatkom ekipe za Bouake, gdje će se odigrati susret. 25-godišnji napadač Napolija odigrao je svih pet utakmica za Nigeriju na turniru, pridodavši pritom gol i asistenciju.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za talijansku momčad ove sezone zabio je sedam pogodaka te pridodao dvije asistencije u 13 utakmica. Prošle sezone bio je jedan od glavnih razloga Napolijevog osvajanja dugo očekivanog scudetta, zabivši 26 pogodaka što mu je i donijelo titulu najboljeg strijelca Italije. Njegov izostanak u već devet utakmica Serije A jedan je od čimbenika zbog kojih je napuljska momčad u padu forme.

Sada je u opasnosti i da propusti ključan susret za ulazak u finale, a Babafemi Raji, glasnogovornik Super Orlova, priopćio je uoči polufinalne utakmice protiv Južne Afrike neizvjesnost u vezi nastupa glavnog napadača:

"Članovi medicinskog tima potvrdili su da je pod strogim nadzorom, a jedan član medicinskog osoblja ostao je s njim u Abidjanu. Ako mu bude dopušteno, u utorak će se pridružiti ostatku ekipe prije 17 sati."

Čovjek s maskom, koji je proglašen afričkim osvajačem Zlatne lopte za 2023. godinu, također nije trenirao prije nego što je ekipa krenula iz Abidjana. Ozlijeđen u nekoliko navrata tijekom žestokih duela protiv Angole u četvrtfinalu u petak, napadač Napolija zamijenjen je pri kraju utakmice, a sada bi mogao propustiti susret koji vodi do postolja na Afričkom Kupu nacija.

FOTO: EPA/LEGNAN KOULA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!