Košarka

Šamanić igrao u pobjedi Jazza, veliki preokret Bullsa, novi poraz Bucksa

Petar Jenjić • srijeda, 07.02.2024.
Šamanić igrao u pobjedi Jazza, veliki preokret Bullsa, novi poraz Bucksa
Foto: EPA

Sinoć je odigrano sedam utakmica na NBA parketima. Veliki preokret upisali su Chicago Bullsi protiv Oklahoma City Thundera, Phoenix Sunsi bili su bolji od Milwaukee Bucksa, dok su Luka Dončić i Kyrie Irving predvodili Dallas Maverickse do pobjede kod Brooklyn Netsa...

Dosta poena vidjeli smo u Indianapolisu, a na koncu je do pobjede ipak stigao domaćin. Indiana Pacersi slavili su protiv Houston Rocketsa sa 132:129 i tako upisali drugu uzastopnu pobjedu nakon što su izgubili tri zaredom.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pascal Siakam predvodio je Pacerse s 29 poena, dok je Myles Turner dodao 21 koš. Za goste je 30 koševa ubacio Jalen Green, a Dillon Brooks dodao je 23 poena.

Duo Dallas Mavericksa Luka Dončić - Kyrie Irving još je jednom odigrao odličnu utakmicu, a sinoć je predvodio svoju momčad do pobjede na gostovanju kod Brooklyn Netsa rezultatom 119:107.

Irving je susret zaključio s 36 poena i pet asistencija, dok je Dončić dodao 35 koševa, 18 skokova i devet asistencija. Netse je predvodio Mikal Bridges s 28 koševa.

Derbi Floride nije bio pretjerano napet, s obzirom na to da je Miami Heat bez većih problema svladao Orlando Magic sa 121:95. Ovo je četvrta pobjeda Miamija u zadnjih pet međusobnih dvoboja.

Jimmy Butler predvodio je momčad s 23 poena, osam skokova i osam asistencija, dok je Terry Rozier dodao 18 koševa, šest skokova i sedam asistencija.

Nakon što su im Los Angeles Lakersi prekinuli niz od devet pobjeda, New York Knicksi vratili su se starim navikama. U Madison Square Gardenu svladali su Memphis Grizzliese sa 123:113.

Donte DiVincenzo s 32 poena, pet skokova i pet asistencija predvodio je Knickse, Jalen Brunson dodao je 27 koševa i osam asistencija. Za momčad nisu nastupili Julius Randle i OG Anunoby zbog ozljeda.

U kraćem rosteru igrali su i Grizzliesi koje je predvodio Vince Williams Jr. s 19 poena, a ukupno sedam igrača bilo im je dvoznamenkasto po broju koševa.

Chicago Bullsi zaostajali su čak 23 razlike na domaćem parketu od Minnesota Timberwolvesa. Predaja nije dolazila u obzir i na kraju se sve isplatilo. Nakon produžetka slavili su sa 129:123.

Po 33 poena u pobjedničkim redovima ubacili su DeMar DeRozan (pet asistencija) i Coby White (pet skokova i sedam asistencija, dok je Nikola Vučević dodao 24 koša, šest skokova i četiri blokade.

Wolvese je predvodio Anthony Edwards s 38 koševa, 12 skokova i pet asistencija, Karl-Anthony Towns dodao je 33 poena i pet skokova.

Serija 16:0 bila je ključna za Utah Jazz koji je tako preokrenuo zaostatak protiv Oklahoma City Thundera i poveo 98:92. Na koncu je slavio rezultatom 124:117.

Lauri Markkanen s 33 poena i 11 skokova predvodio je Jazzere do pobjede, od čega je 17 ubacio u zadnjoj četvrtini. Šest minuta igrao je i Luka Šamanić za tri poena (0/3 iz igre, slobodna bacanja 3/4) i dva skoka.

Shai Gilgeous-Alexander s 28 koševa, i sedam asistencija predvodio je Oklahomu Jalen Williams dodao je 26 poena, pet skokova i pet asistencija.

Svoj četvrti poraz u zadnjih pet utakmica, a peti u zadnjih sedam, pretrpjeli su Milwaukee Bucksi koji su sinoć gostovali kod Phoenix Sunsa. Domaćin je do četvrte pobjede u zadnjih pet utakmica došao rezultatom 114:106.

Devin Booker s 32 poena predvodio je Sunse, a Kevin Durant dodao je 28 koševa i deset skokova, dok se izdvaja i Bradley Beal s 25 koševa i deset skokova.

Buckse je predvodio Giannis Antetokounmpo s 34 koša, deset skokova i šest asistencija, Malik Beasley ubacio je 22 poena.

NBA:
Indiana Pacers - Houston Rockets 132:129
Brooklyn Nets - Dallas Mavericks 107:119
Miami Heat - Orlando Magic 121:95
New York Knicks - Memphis Grizzlies 123:113
Chicago Bulls - Minnesota Timberwolves 129:123 (nakon produžetaka)
Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 124:117
Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 114:106

FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!