Košarka

Obradović nakon poraza od Splita: 'Nadam se da se to više nikada neće ponoviti'

Filip Mihoković • srijeda, 07.02.2024.
Obradović nakon poraza od Splita: 'Nadam se da se to više nikada neće ponoviti'

Partizan Željka Obradovića poražen je u 19. kolu ABA lige od Splita, a srpski trener nada se da se njegovoj momčadi više nikada neće dogoditi ovakva utakmica...

Split je u Beogradu bio bolji od Partizana 74:67, a momčad Željka Obradovića stoga je pala na treće mjesto ljestvice ABA lige iza Budućnosti i Crvene zvezde. Crno-bijeli su sada na nizu od četiri uzastopna poraza u svim natjecanjima, a srpski trener smatra da je njegova momčad, u utakmici protiv Splita, podbacila:

Igraj na utakmice ABA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Odigrali smo veoma lošu utakmicu protiv Splita. To ne umanjuje način na koji je Split igrao, izuzetno pametno, strpljivo i borbeno, zato je i dobio utakmicu. Kada se priča o kvalitetama dviju momčadi, tu su neke stvari veoma jasne. To je košarka i pokazalo se još jednom da su želja i motivacija presudni u sportu. Mi smo odigrali izuzetno slabu utakmicu, šutirali za tri 4/31, bilo je i dosta otvorenih šuteva i to je u redu istaknuti. Kako god, to je utakmica koja je pokazala sve najgore moguće stvari koje mogu zadesiti ekipu poput naše. Razočaranje je veliko, to sam već rekao, nadam se da se to više nikada neće ponoviti, najiskrenije."

Partizan će u sljedećem kolu Eurolige ugostiti Bayern, a Obradović je pomno analizirao protivnika te kani iskoristiti dobivene podatke u korist beogradskoj momčadi:

"Bayern je veoma dobra ekipa, trenutno druga najbolja skakačka u napadu, a treća su najbolja obrambena momčad i odatle sve počinje. U posljednjih pet minuta Bayern izuzetno dobro šutira za tri poena, kao momčad šutiraju oko 40 posto. Sve utakmice koje je dobio, ekipa je bila na tim postotcima. U prosjeku ubacuju 12 šuteva za tri kada dobivaju, a kada su gubili bili su na sedam ili osam i to je nešto jako bitno. Pripremajući utakmicu, vodili smo računa o tome i radit ćemo sve kako bismo ih sveli na te prosjeke koji su bili takvi, kakvi su bili kada su gubili."

Obradović misli da je ključ do pobjede povratak igri kakvu su Crno-bijeli igrali u prvom dijelu sezone:

"Volio bih da odigramo utakmicu kakvu smo velikim dijelom igrali u Bologni. S velikom željom, borbenošću, imali utakmicu koju smo mogli dobiti, ali nekim greškama smo izgubili. Da nema tih grešaka, da budemo na nivou kao u Bologni većim dijelom, to bi bilo to. Ništa specijalno se ne treba učiniti, samo da se vratimo stvarima i igri kakvu želimo."

Na posljetku je srpski trener upitan za zdravstveno stanje Uroša Trifunovića, a Obradović je objasnio da nije htio riskirati ponovnu ozljedu igrača koji se nije u potpunosti oporavio:

"Ne, on ne trenira. Nismo željeli riskirati, htjeli smo uraditi sva ispitivanja kako bismo utvrdili što je uzrok onoga što mu se desilo. Ono što znam je da je sve u redu i da će se vratiti treninzima vjerojatno poslije utakmice s Bayernom."

FOTO: Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanović

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!