Nogomet

Bešiktaš na teškom ispitu u kupu, čeka ga protivnik koji ga je svladao u prvenstvu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.02.2024.
Bešiktaš na teškom ispitu u kupu, čeka ga protivnik koji ga je svladao u prvenstvu
Foto: EPA

Danas su na rasporedu posljednja dva susreta osmine finala Kupa Turske. U prvom se sastaju Genclerbirligi i Trabzonspor, a u drugom Antalyaspor i Bešiktaš…

I dok je Trabzonspor ipak osjetni favorit protiv drugoligaša Genclerbirligija, drugi današnji dvoboj osmine finala Kupa Turske ipak bi trebao biti znatno neizvjesniji. U njemu Bešiktaš odlazi u goste vrlo neugodnom Antalyasporu.

Igraj na Antalyaspor - Bešiktaš na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S obzirom na status nositelja, Bešiktaš je izbjegao prvih nekoliko rundi u kupu te se priključio tek u šesnaestini finala i prije tri tjedna odigrao svoj dvoboj protiv drugoligaša Eyupspora te upisao pobjedu 4:0. U tom susretu Ante Rebić postigao je svoj jedini pogodak u dresu Bešiktaša otkako je zamijenio Milano za Istanbul.

Eyupspor je očekivano bio jednostavan protivnik, a s Antalyasporom će biti ipak puno teže. Današnji protivnik Bešiktaša je ipak znatno kvalitetniji od prošlog i gosti iz Istanbula morat će biti na jako visokoj razini ako žele proći u četvrtfinale.

Antalyaspor je je za razliku od Bešiktaša u prošlom kolu igrala protiv protivnika iz najvišeg ranga turskog nogometa, na suprotnoj strani bio je Pendikspor za koji nastupa bivši veznjak Hajduka Josip Vuković. Iako je Pendikspor poveo nakon pola sata igre golom još jednog bivšeg hajdukovca Umuta Nayira, Antalyaspor je stigla do preokreta i prolaza golovima Ufuka Akyola i Sandera van de Streeka.

Što se tiče aktualne forme, Antalyaspor je u 2024. godini odigrao osam utakmica u svim natjecanjima i tek u osmoj utakmici je prvi put poražen. Za vikend je ugostio Fenerbahče koji je slavio s 2:0 uz odlično izdanje Dominika Livakovića. Do og susreta imao je tri pobjede i četiri remija.

Bešiktaš je pak godinu otvorio domaćim porazom od Kasimpase da bi nakon toga nanizao tri pobjede i to uz gol razliku 11:0. U skladu sa sezonom punom oscilacija, Bešiktaš je nakon doga poražen 4:0 od Pendikspora i 1:0 od Sivasspora te je remizirao 0:0 protiv Adane na svom terenu. Ipak, dobro raspoloženje vratila je pobjeda 2:0 u prošlom kolu protiv Trabzonspora.

Što su rekli

Sergen Yalcin, trener Antalyaspora: "Zadovoljni smo kako izgledamo iako nemamo veliku širinu u momčadi. Ostali smo bez nekih igrača i to pokušavamo nadoknaditi. Nadam se da ćemo i u budućnosti izgledati u skladu s ambicijama kluba. Čeka nas kup gdje će biti teško, ali nećemo se predati i probat ćemo ostvariti dobar rezultat."

Mjesto, vrijeme, sudac

Antalya, Corendon Airlines Park, 18:45

Sudac: Ümit Öztürk

Prošli dvoboj

Ovi protivnici sastali su se u studenom u sklopu 11. kola turskog prvenstva, a Antalyaspor je slavio s 3:2. Bešiktaš je poveo golom Cenka Tosuna, izjednačio je Dario Šarić, a s dva gola Izraelac Sagiv Jehezkel odveo je Antalyaspor do 3:1. Ne treba niti govoriti koliki je hendikep njegovo neigranje u posljednjim susretima zbog osobnih razloga. Konačnih 3:2 postavio je Jackson Muleka na Rebićevu asistenciju.

Prognoza

Bešiktaš je kvalitetniji, ali Antalyaspor se pokazao ove sezone kao vrlo neugodan protivnik i ovdje će se voditi velika bitka u kojoj su šanse podjednake.

FOTO: EPA/ERDEM SAHIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!