Tenis

Hrvatska Davis Cup reprezentacija u rujnu domaćin Litvi

Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.02.2024.
Hrvatska Davis Cup reprezentacija u rujnu domaćin Litvi
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Hrvatska Davis Cup reprezentacija saznala je protivnika u razigravanju za Svjetsku skupinu. Protivnik će joj biti reprezentacija Litve, a Hrvatska će biti domaćin...

Litva je bila jedan od poželjnih protivnika i protivnik s kojim je Hrvatska mogla igrati na svom terenu. S obzirom da se s Litvom još nije susretala, o domaćinstvu je odlučeno ždrijebom, a Hrvatska je bila sretnija.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tako će 13. i 14. ili 14. i 15. rujna protiv Litve tražiti pobjedu s kojom bi osigurala ponovno nastup u elitnom društvu te se boriti za odlazak na turnir Davis Cupa.

Litva ne bi smjela predstavljati nikakav problem za Hrvatsku, njen najbolji i daleko najpoznatiji igrač je Ričardas Berankis, nekadašnji igrač iz Top 100, a danas 248. igrač svijeta. Drugi litavski reket je Vilius Gaubas, 371. igrač svijeta, dok je tu još jedino Edas Butvilas na 634. mjestu.

Gaubas i Butvilas izlaze iz juniorskog tenisa, Gaubas je bio 40. junior svijeta dok je Butvilas bio 24., ali nam je poznatiji po osvajanju juniorskog Roland-Garrosa u paru s Milijem Poljičkom.

Ostali parovi su:

Srbija - Grčka
Švedska - Indija
Kazahstan - Danska
Poljska - Južna Koreja
Švicarska - Peru
Egipat - Mađarska
Norveška - Portugal
Austrija - Turska
Tajvan - BiH
Izrael - Ukrajina
Japan - Kolumbija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!