Vodeni sportovi

Tucak: 'Mogu već sada najaviti da ću odmoriti neke starije igrače'

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 08.02.2024.
Tucak: 'Mogu već sada najaviti da ću odmoriti neke starije igrače'
Foto: Lana Slivar Dominić/HINA

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak osvrnuo se prvo na poraz od Španjolske u drugom kolu Svjetskog prvenstva te najavio posljednji susret skupine, onaj protiv Južnoafričke Republike...

Pred hrvatskom vaterpolskom reprezentacijom još je jedna utakmica u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva. Izbornik Ivica Tucak prvo se osvrnuo na poraz od Španjolske.

Igraj na Svjetsko prvenstvo (m) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Naš jedini cilj je osigurati plasman na Olimpijske igre. Što se utakmice sa Španjolskom tiče, ponavljam ono što sam rekao odmah nakon susreta, nismo bili pravi. Pokušavali smo, "čupali" se, u nekom trenutku došli i na dva gola zaostatka šest minuta do kraja, no jednostavno u toj utakmici nismo bili zreli za pobjedu. Ne protiv ovakvog sastava kakav je Španjolska koja je možda jedina momčad koja ne oprašta niti jednu jedinu pogrešku. U sportu se pita i suparnika."

Sada slijedi dvoboj protiv najslabije ekipe skupine, Južnoafričke Republike, pa nakon toga bi trebala uslijediti osmina finala.

"Na papiru mi je čak i draže da nemamo te velike pauze od praktički šest dana do četvrtfinala. Jer da smo bili prvi uz skupini, onda tako ispada. Naime, utakmica protiv Južne Afrike spada nekako u tu sferu. Nakon toga će nam slijediti kao što je sada znano, Brazil ili Kina. Ja sam igračima rekao, ako mi ne možemo pobijediti jedan Brazil ili Kinu, onda nismo ni zaslužili Igre. Prema tome imamo Južnu Afriku kao prvi korak, te onda slijedi i drugi za plasman u krug osam najboljih."

Neke će igrače moći i odmarati.

"Točno i to mogu već sada najaviti da ću odmoriti neke starije igrače. Odmorit ću obojicu centara, Lončara i Vrlića. Kao što znate imamo zato i trećeg, našeg kapetana Krapića. Razgovarat ću i s Markom Bijačem, pa da vidimo možda i njega malo regenerirati. On će biti u sastavu, ali vidjet ćemo hoće li braniti. To je sada moj zadatak u sljedećim utakmicama. Napraviti jedan miks minutaže, što manje opteretiti igrače koje su dosad nosili većinu tereta. Nakon toga slijede Brazil ili Kina. Potpuno svejedno tko bude od njih dvije, bolja smo reprezentacija. Tu utakmicu s pravim ulaskom moramo dobiti, a onda kada to završimo s očekivanim epilogom, onda se okrećemo prema četvrtfinalu. Znamo da to u ovom trenutku mogu biti SAD ili Srbija", dodao je Tucak.

Izjave: HVS.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!